Gaycruise Athene - Spetses

Vanaf: €795.00
Nu boekenGay zeilen in de Saronische zee en de Oost Peloponessos van Griekenland. De zeilcruise start in Athene. Je kunt met ons 1 of 2 weken meevaren. De 2e week start op het eiland Spetses dat eenvoudig met de snelle ferry uit Athene te bereiken is. Beide weken hebben andere routes, havens en baaien. Laat onze gay schipper (en onze gay kok) je meenemen over de Griekse zee!

Vertrek 11 april 2015

Dagindeling

Dag 1: De eerste dag is het verzamelen in Athene. Je kunt vanaf 15.00 uur aan boord komen. Ben je eerder dan kan je je bagage afgeven en naar één van de restaurants in de haven voor een lunch of naar het naast gelegen strand gaan. De avond eten we meestal in Plaka, het oudste deel van Athene en als je wilt kan je daarna met ons de Gay scene van Athene verkennen!

Dag 2: De eerste haven waar we naar toe zeilen is Poros. Dit prachtige witte dorpje op de heuvel kent vele tavernas en restaurants. Ook is hier het opleidingscentrum voor de Griekse scheepsofficieren, dus je weet nooit wat je nog tegen het lijf loopt!

Dag 3: Vandaag zeilen we naar het eiland Hydra. Het is niet zover, maar we moeten op tijd zijn want het is een hele populaire haven. Hydra is een voormalige artiestenkolonie en die sfeer hangt er nog steeds. Het eiland is autovrij en het enige transport dat er is de (muil-)ezel.

Dag 4: Na de drukte in Hydra is Leonidion de plek om te rust te komen. Een piepklein vissersdorpje gelegen onderaan de enorme bergen van de Peloponessos. Leonidion is een van de weinige bestemmingen met een prachtig kiezelstrand. Vanuit dit dorpje is een leuke excursie te maken naar een Grieks Orthodox klooster dat prachtig is gelegen in de bergen, hangend aan een rotswand.

Dag 5: Vandaag zeilen we naar Monemvasia. Dit wordt ook wel het Gibraltar van Griekenland genoemd. Het is een oud vestingstadje dat de laatste jaren prachtig gerestaureerd is.

Dag 6: Op naar een stop in Kiparesi. Een enorme open baai met prachtige bergen er om heen. Rust en ruimte.

Dag 7: Het eiland Spetses is de volgende bestemming. Spetses wordt wel vergeleken met St. Tropez: Prachtige huizen, enorme jachten en veel winkels waar je naar hartenlust kunt shoppen. Niet voor niets dan onze Koning en Koningin een huis aan de overkant gekocht hebben.

Dag 8: Voor de gasten die één week meegaan is de reis alweer voorbij en die kunnen met de ferry terug naar Athene. Voor de andere gasten is dit een vrije dag om te voet, met de taxiboot, moutainbike, scooter of zelfs per koets het heerlijke eiland Spetses te ontdekken! Zondagochtend vervolgen we onze reis.

Reis advies Je reist eenvoudig naar de luchthaven van Athene, van waar een directe busverbinding je naar de jachthaven brengt. Vanaf Spetses kun met je met de fast ferry weer terug naar Athene of je blijft aan boord voor de tweede week die je via geheel andere eilanden weer in Athene brengt. Ferry tickets van Spetses naar Athene kun je online boeken via http://www.hellenicseaways.gr

Prijs 795 euro pp