Algemeen

Een prachtige nieuwe bestemming in ons zeilaanbod! Met een luxe Exclusive 52 voet catamaran die plaats biedt aan maar liefst 14 gasten, zeilen we langs de schitterende eilanden van de Bahamas. Deze reis is een reguliere gay clothes optional reis en inclusief de service van een gay schipper en gay kok/ co-schipper, ontbijt, lunch, havengelden, brandstof, schoonmaak en toeristenbelasting. De reis is ook goed te combineren met een verblijf in het vlakbij gelegen Miami of Fort Lauderdale.

Route

In onze Bahama's gay zeilreis zullen wij je mee op avontuur nemen om vanuit het bruisende Marsh Harbour de nabijgelegen eilanden te verkennen in deze heerlijk beschutte Zee van Abaco. De ene dag zullen we voor anker gaan bij een onbewoonde baai om te snorkelen bij de koraalriffen en de volgende dag kun je een heerlijke wandeling maken in de rustige straten van de pittoreske eiland dorpjes. En, natuurlijk, de zeilcondities hier zijn fantastisch!

DAG 1, MAN-O-War Cay
Marsh Harbour naar Man-O-War Cay - 4 nm. Een korte zeiltocht naar het noordoosten brengt ons van Great Abaco over naar de eerste cay, een rustige eiland gemeenschap met een bevolking van ongeveer 200 inwoners. De scheepsbouw was bloeiend hier in de vorige eeuw, en dat zie je nog steeds als je door het dorp en de omgeving loopt. Er zijn heerlijke restaurants en je kunt genieten van je sunset cocktail aan boord. De twee ankerplaatsen in Man-0-War Cay Harbour zijn heerlijk beschut en uitnodigend voor een goede nachtrust.

DAG 2, Guana CAY
Man-O-War Cay naar Great Guana Cay - 8 nm. Deze dag van ozne Bahama's zeilreis gaan we naar Fowl Cay Marine Park, ongeveer 3 mijl van de noordelijke punt van Man-O-War Cay. Het snorkelen in dit park is uitstekend. Hierna gaan we naar Bakers Bay, een met bomen omzoomde baai aan de noordkant van de Great Guana Cay. Het uitzicht naar het westen van de ankerplaats biedt een prachtig uitzicht op de Zee van Abaco, bijzonder mooi als de zon begint te zakken. We zullen de bijboot naar de wal nemen en dineren in een van de vele restaurants. Het is slechts een korte wandeling over het eiland naar de Atlantische kant met uitgestrektewitte zandstranden en de riffen daarbuiten.

DAG 3, Green Turtle Cay
Great Guana Cay naar Green Turtle Cay - 12 nm. Bij deze passage varen we over de de Atlantische Oceaan voorbij aan Whale Cay, voordat we in het noordwesten de havens en ankerplaatsen van Green Turtle Cay bereiken. Terwijl de eerste twee nachten van onze Bahama's reisschema werden doorgebracht in relatieve afzondering, kunnen we nu kiezen voor de beschaving bij de jachthavens of om het anker uit te gooien en te genieten van New Plymouth en zijn museum, beelden tuinen en restaurants.

DAG 4, Treasure Cay
Green Turtle Cay Treasure Cay - 24 nm. Vandaag onze laatste etappe naar het noorden in de Zee van Abaco om te zwemmen, snorkelen, of gewoon de stranden te verkennen en te wandelen in de natuur op Manjack Cay. De lokale bevolking spreken Manjack uit als "Munjack" of "Nunjack 'en het is een heerlijke plek. De ankerplaats ligt tussen Manjack Bluff en Crab Cay. Daarna zetten we koers zuidwaarts naar Treasure Cay, bekend om zijn resorts en wereldberoemde strand, gebogen witte zand in een halve maan over een lengte van meer dan drie mijl.

Dag 5, Hope Town
18 nm - Treasure Cay naar Town Hope. Een heerlijke snelle en gemakkelijk te varen zeiltocht met de zwoele noordoostelijke wind die meestal wordt belooft. Als we de rotsen bereiken, zullen we bij Man-O-War Cayzijn. Hope Town Harbour is bijna ingesloten, heeft een full-service jachthaven, ligplaatsen, en tal van attracties, waaronder een aantal uitstekende restaurants. Een museum, galeries, boetieks, een bakker, een duikwinkel, en andere bedrijven zijn in Hope Town, dat volledig autovrij is.

Dag 6, Little Harbour
Hope Town naar Little Harbour - 20 nm. We zeilen westwaarts naar Lubbers Quarters Cay, en dan verder de zuidelijke etappe naar de prachtige snorkel- en duik plekken in de Pelican Cays Land en Sea Park. We gaan voor anker bij Sandy Cay, in het park, en je kunt bij het rif snorkelen om het leven in de zee en de onderzeese grotten te bekijken. Dit deel van de Abacos heeft ongeveer 150 soorten vogels, zeedieren en planten. Verder naar het zuiden op Great Abaco, zullen we stoppen in Little Harbour, een afgelegen ankerplaats dat is de plek is van een kleine kunst kolonie te vinden. Je kunt aan boord ontspannen en kijken naar zeeschildpadden en bruinvissen die zwemmen in de buurt van het jacht, waarna we aan wal gaan om te dineren in Pete's Pub, een open-air bar, die ook beschikt over een kunstgalerie.

Dag 7, Elbow Cay
Little Harbour naar Elbow Cay - 15 nm. Vandaag gaan we naar het noorden voor de laatste volledige dag van onze Bahama's gay zeilreis. Eenmaal voorbij Pelican Cays en het uitstapje west naar Tilloo Bank gaan we naar Lubbers Quarters Cay, een 300-acre privé-eiland bezaaid met een paar huizen en huisjes. Een kanaal loopt tussen Lubbers en Elbow eilandjes, waar je de prachtige Tahiti Beach kunt zien. We zullen er voor anker gaan voor een ontspannen lunch, voordat we op de korte afstand naar White Sound, bij Elbow Cay varen en aanmeren voor de nacht. De beroemde Abaco Inn biedt informele gastronomische diners en het strand aan de Atlantische kant van de cay ligt op enkele minuten lopen.

Dag 8: Laatste morgen
Elbow Cay naar Marsh Harbour - 10 nm. Hoewel je niet wilt terug varen naar de realiteit, zal de laatste etappe van je heerlijke gay zeilreis zijn. We zijn rond 10:00 in de haven. Tijd om goodbye te zeggen tegen je nieuwe vrienden!

Aanvlieghaven

Er gaan rechtstreekse vluchten van Miami, Fort Lauderdale en West Palm Beach naar Marsh Harbour (MHH), Bahamas. Het is natuurlijk leuk een combinatie te maken met een paar dagen een stop-over in Miami of Fort Lauderdale.Vanuit Nederland vliegen Tuifly en KLM rechtstreeks op Miami.

Vanaf 30 september 2005 wordt van alle bezoekers die aankomen in de Verenigde Staten een vingerafdruk en een foto gemaakt. Dit in verband met de verscherpte veiligheidsmaatregelen.

Met ingang van 12 januari 2009 voert de Amerikaanse overheid voor reizigers naar de Verenigde Staten een nieuwe regeling in binnen het Visa Waiver Program: de ESTA-regeling (Electronic System for Travel Authorization).
ESTA is een geautomatiseerd systeem om vast te stellen of bezoekers zonder visum naar de Verenigde Staten kunnen reizen, en of het bezoek een mogelijk veiligheidsrisico voor de V.S. inhoudt.
Reizigers dienen uiterlijk 72 uur vóór vertrek elektronisch toestemming voor visum-vrij reizen te vragen. Dit is mogelijk op elk moment nadat de reis gepland is. Men wordt echter aangeraden om dit zo vroeg mogelijk te doen, uiterlijk 72 uur voor vertrek. ESTA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie nadat de gevraagde informatie is ingevuld. In sommige gevallen duurt het 72 uur voordat ESTA autorisatie geeft. Als geen autorisatie wordt gegeven, dient de passagier een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade.
De autorisatie is twee jaar geldig, of tot de vervaldatum van het paspoort als deze vervaldatum binnen de periode van twee jaar valt. Tijdens de geldigheidsduur van de autorisatie mag er meerdere keren naar de Verenigde Staten gereisd worden. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. dienen per reis te worden geüpdate. Aangescherpte regelgeving ESTA toestemming

Personen die na 1 maart 2011 hebben gereisd naar, of nog verblijven in Iran, Irak, Soedan of Syrië en personen met de (dubbele) nationaliteit van de genoemde landen kunnen NIET visumvrij reizen. Deze personen zijn verplicht een visum aan te vragen via de consulaire vertegenwoordiging van de Verenigde Staten. Reeds goedgekeurde ESTA toestemmingen van deze personen zijn per 21 januari 2016 ingetrokken.

U kunt deze registratie doen op de volgende website: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.html

deze registratie kost $ 14 per aanvraag. Prijswijzigingen onder voorbehoud. Er is sprake dat deze kosten verhoogd kunnen worden tot $ 20 of meer. Er zijn aanverwante sites die een bijdrage vragen van minimaal 10 $. Dit is niet juist en registratie op deze sites kan leiden dat u geen registratie heeft gedaan en dat de toegang tot de USA wordt geweigerd.

Ten gevolge van de verscherpte veiligheidsmaatregelen op de luchthavens in de Verenigde Staten wordt uw bagage gescreend door de TSA (Transportation Security Administration) In enkele gevallen worden de koffers open gemaakt waardoor de kans bestaat - indien u koffer is afgesloten dmv een cijfercombinatie of ander slot - dat uw koffer en/of bagage beschadigd wordt (bv. door het openen van het slot). Hiervoor kunnen wij, de touroperator of de luchtvaartmaatschappij niet aansprakelijk gesteld voor worden. Verder heeft de TSA besloten het vervoer van aanstekers en lucifers aan boord van alle vluchten van, naar of binnen de Verenigde Staten te verbieden. Dit geldt zowel voor de handbagage als ruimbagage. U dient er rekening mee te houden dat alle aanstekers en lucifers in beslag zullen worden genomen bij controleposten op de luchthaven.

Vanaf 10 augustus 2006 is het op vluchten naar de Verenigde Staten niet meer toegestaan om vloeibare stoffen in de handbagage mee te nemen. Vloeibare stoffen zijn drank, shampoo, zonnebrand, cremes, tandpasta, gel en ander vergelijkbare middelen. Deze middelen mogen wel mee in de bagage, die ingenomen wordt bij de incheckbalie en in het ruim van het vliegtuig gaat.
Wat mag wel: babymelk, gekolfde borstvoeding of sap als er een baby of klein kind mee reist. Voorgeschreven medicijnen met naam die correspondeert met de passagier, insuline en andere essentiele niet-voorgeschreven medicijnen.
Dit betekent ook dat dranken die na de incheck in de tax-free winkels zijn gekocht niet mee aan boord kunnen.

Wij adviseren u 3 uur voor aanvang uw vlucht aanwezig te zijn!

Verzorging

Gaysail exclusive cruise zijn inclusief de service van een gay-schipper en gay co-schipper/kok, accommodatie aan boord op een ruime, luxe nieuw zeiljacht of catamaran, welkomstdrankje, ontbijt, lunch, alle niet alcoholische drankjes, belastingen, havengeld, brandstof en schoonmaak. Niet inbegrepen: diners en alcoholische drankjes.

Beschikbare vertrektijden

de beschikbaarheid is op aanvraag.
 • hut 52 voet catamaran - crew cabin 1 persoon

  hut 52 voet catamaran - crew cabin 1 persoon

  + meer info
  Max:

  Dit is een hele kleine hut die alleen via het dek bereikbaar is.

 • hut 52 voet catamaran - 1 persoon alleengebruik

  hut 52 voet catamaran - 1 persoon alleengebruik

  + meer info
  Max:

  Er zijn 5 hutten met een tweepersoonsbed die je voor alleen gebruik kunt boeken. de toeslag bedraagt 150 %.

 • hut 52 voet catamaran - 2 personen gedeeld

  hut 52 voet catamaran - 2 personen gedeeld

  + meer info
  Max:

  Er zijn 5 hutten met een dubbel bed en 1 met een stapelbed. Indien de hut met het stapelbed vol is, kan je de hut delen met een andere man in een 2 persoonsbed.

 • hut 52 voet catamaran 2 personen

  hut 52 voet catamaran 2 personen

  + meer info
  Max:

  Er zijn 5 hutten met een dubbel bed voorzien van toilet en wastafel.

BAHAMA'S

BAHAMAHet Gemenebest van de Bahamas is een archipel van ongeveer 700 eilandjes, gelegen in de Atlantische Oceaan ten noorden van Cuba en Haïti en ten oosten van de kust van Florida. De Bahama archipel wordt verder onderverdeeld in twee delen: The Little Bahama Bank en The Great Bahama Bank. Van de 700 eilanden zijn er Lees meer

Prijzen

prijs per persoon: € 1595

verblijf in een cabin crew hut voor 1 persoon: € 1117

Het is ook mogelijk om een hut te delen: € 1595 per persoon

Een hut voor alleengebruik: toeslag 50 %.