Beschikbaarheid

Beschikbaarheid is op aanvraag!

 • Prieure Saint Michel - kamer met gedeelde badkamer

  Prieure Saint Michel - kamer met gedeelde badkamer

  + meer info
  Max:
  Prijs vanaf: 77
  Datum
 • Prieure Saint Michel - kamer met privé badkamer

  Prieure Saint Michel - kamer met privé badkamer

  + meer info
  Max:
  Prijs vanaf: 79
  Datum

Algemeen

In de Dordogne ligt deze Priorij, het tweede huis van een klooster, op 300 meter boven zeeniveau, omringd door bossen en weilanden met een panoramisch uitzicht met het Centraal Massief aan de horizon. Deze agro-toeristische accommodatie heeft een deel van zijn agrarische roots behouden, als boerenerf, moestuin en een boomgaard. Frederic, de gay-eigenaar heet je van harte welkom in zijn priorij/guesthouse.

Ligging

Tourtoirac is een mooi dorp dat zich heeft ontwikkeld rondom de abdij en de kerk. De abdij was benedictijns en er zijn nog enkele gebouwen over. De begraafplaats heeft een beroemde “overledene”: Orelie-Antoine. Hij vertrok in 1850, als landadvocaat het land en vertrok naar Chili. Hier liet hij zichzelf kronen tot koning van Patagonië. Deze “koninklijke” carrière duurde niet lang, want de Chilenen hebben hem al snel van de troon “gegooid”. Hij is teruggekeerd naar Tourtoirac waar hij in 1878 is overleden. In het dorp bevindt zich verder nog een klein museum met werktuigen en wapens die zijn gevonden tijdens opgravingen in het dorp. Verder leent de omgeving zich ook heel goed om heerlijk te wandelen en te fietsen of breng een bezoek aan de grotten van Tourtoirac, de geologische parel van de Dordogne. Maar in de omgeving van Tourtoirac is meer te doen, breng een bezoek aan Thiviers, de hoofdstad van de truffel. Ook Excideuil, Saint Aignan of Hautefort zijn dorpen die de moeite van het bekijken waard zijn. Het regionale natuurpark Périgord / Limousin ligt op 20 km afstand.

 

Faciliteiten

Rondom het klooster is 11 hectare bos en weiland met koeien en pluimvee. Er is een moestuin en er zijn fruitbomen geplant. Deze is vrij toegankelijk. Geniet vanaf het terras van een panoramisch uitzicht op het Centraal Massief. In de eetkamer wordt elke ochtend een heerlijk ontbijt geserveerd. In de accommodatie is goede wifi beschikbaar. Er is een mogelijkheid om in de accommodatie te eten (op aanvraag). De gerechten worden bereid met tuin- en boerenproducten. De kosten bedragen € 20 per persoon exclusief drankjes.

Kinderen zijn toegestaan in deze accommodatie.

Kamers

De vijf slaapkamers zijn gescheiden door twee woonkamers die kunnen dienen als speelruimte en ontspanning. De kamers zijn allemaal gerenoveerd en bevinden zich op de bovenverdieping.

De grote (gedeelde) badkamers zijn uitgerust met een douche en een wastafel. De drie toiletten zijn gescheiden op de bovenverdieping. Op verzoek is er een kamer op de begane grond, met badkamer, beschikbaar voor mensen met beperkte mobiliteit.

 • Aankomen na 15.00 uur
 • vertrek voor 12.00 uur.

Verzorging

Je verblijft hier op basis van logies/ontbijt

Inclusief

 • Overnachting op basis van logies/ontbijt
 • toeristenbelasting

Exclusief

 • vervoer naar de accommodatie
 • reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR bijdrage (€5 per persoon)
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Prijzen per kamer per nacht

PRIJZEN VOOR 2021

Prijzen per kamer per nacht op basis van twee personen:

Prijs per kamer met gedeelde badkamer: € 77

Prijs per kamer inclusief privé badkamer: € 79

Extra persoon: € 35

Prijs diner: € 20 + drankjes (exclusief)

Informeer naar de aantrekkelijke kortingen indien je meerdere nachten wilt verblijven.

 

faciliteiten:

 • parkeerplaats
 • Terras
 • WiFi
 • Zwembad

Frankrijk

FrankrijkFrankrijk is een gay-vriendelijk vakantieland en daarom een ideale bestemming voor gays en lesbiennes. Dat is gedeeltelijk te danken aan de openheid naar gays van het Franse volk en daarnaast aan de lokale wetgeving. Een verblijf in Frankrijk is méér dan zomaar een vakantie, naast een actieve gay society is het ook een land van

Weer en klimaat

The Lotus Tree Hotel

ligt in de Provence, in het zuiden van Frankrijk en heeft een subtropisch klimaat. De lente komt vroeg in de Provence en dat zorgt onder andere voor de heerlijke geuren van de lavendelvelden in mei. De velden met lavendel zijn soms zo groot dat je ze van ver al kunt ruiken. Deze regio vormt niet voor niets al eeuwen lang een inspiratiebron voor vele schilders. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot zon 30 °C. In de winter komt de temperatuur zelden onder nul. Typisch voor de Provence is de Mistral. Deze koude wind kan plotseling komen opzetten  vanaf het massief Central en geeft een gure bries in de winter en heerlijke verkoeling in de zomer.

Prieure Saint Michel

ligt in het departement Périgueux in de Dordogne. De ligging van de heuvels ten op zichten van de zon, de ligging ten op zichten van de zee, of je in een dal staat of op de berg, het weer kan erg verschillen. Over het algemeen zijn de temperaturen in de Dordogne  een graad of 6 hoger dan in Nederland. De zomers zijn er heerlijk warm met een gemiddelde van ongeveer 30°. Onweer kan in de Dordogne zomaar op komen zetten, het is echter vaak maar van korte duur.   bron: klimaatinfo.nl

Lees meer