Algarve

Algarve

Things to do - general

De Algarve is al lang een populaire vakantiebestemming, en onlangs is er een sterke stijging in populariteit als een homo-vriendelijke toeristische bestemming. Van gay-friendly stranden en een startend boeiend gay-uitgaansleven, is de Algarve een ideale bestemming voor de gay-vakantieganger. Of je nu alleen reist, met je partner of met vrienden, het is er heerlijk toeven.

We zijn er trots op om hier een kleinschalige gay-owned B&B aan te kunnen met twee leuke Nederlandse vrouwen.

Gayaway heet je van harte welkom in Portugal, in de Algarve.

 

Land Portugal
TalenPortugees en Engels
ValutaEuro

Weer en klimaat

Het klimaat van Portugal

Hoewel Portugal net als Spanje op het Iberische schiereiland ligt, heeft het toch een ander klimaat. Portugal is over het algemeen wat koeler dan Spanje vanwege het koelere zeewater van de Atlantische Oceaan. Het westen van het land heeft een zeeklimaat en het zuiden (de Algarve) een Middellandse zeeklimaat.  Portugal is dan ook niet voor niets een populair vakantieland.

bron: klimaatinfo.nl

Nachtleven / Evenementen

De toenemende zichtbaarheid van de Algarve als toeristische bestemming voor de gay-reiziger wordt steeds groter. De Algarve is een gay-friendly bestemming met heel veel zonuren, heerlijke stranden en veel plezier.

Er zijn nog niet zo heel veel exclusieve gaybars en –clubs, maar sinds 2005 probeert de LGBT-gemeenschap in de Algarve deze faciliteiten te bevorderen met allemaal goede initiatieven ter ondersteuning van de strijd tegen discriminatie en homofobie.

Espelho (Gay Friendly)

Elke dag geopend van 22:00-03:00, en gelegen in Albufeira, aan de Avenida Sa Carneiro 81.

In het Nederlands betekent "Espelho" Spiegel. Dit is het object dat de naam geeft aan deze kleine bar, gelegen aan de belangrijkste uitgaansstraat in Albufeira, de beroemde Oura Strip. Deze bar fungeert als een ontmoetingsplaats voor veel gays, die hier het nachtleven gaan starten. De bar heeft een zeer comfortabel terras, dat in de zomer graag bezocht wordt door homo's die willen zien en gezien willen worden.

Loft Portimão (Gay Club)

Dit is een echte gayclub, gelegen in Portimao, en alleen geopend op vrijdag en zaterdag 23h00 tot 06.00 uur in de ochtend. Het adres is Rua da Olivença, 5, 8500-611 PortimãoRua da Olivença, 5, 8500-611 Portimão

Loft is de naam van deze nieuwe gay club die onlangs is geopend in Portimão, groter en luchtiger en duidelijk aanwezig in het gay-uitgaansleven. Met voornamelijk house muziek, goede sfeer en mooie mensen is het hier fijn uitgaan als je hier van houdt.

Stranden

Algarve heeft fantastische stranden en een flink aantal zijn naturisten stranden, die graag bezocht worden door homo’s en lesbiennes. Het zijn niet per definitie dus gay-stranden, maar dus wel geweldige stranden, met kleine baaien, die soms alleen toegang hebben per boot, tot lange zandstranden waar je heerlijk langs de waterkant kunt flaneren.

PRAIA DO CAVALO

Op de weg tussen Quarteira en Vale de Lobo, Almancil,ligt Praia do Cavalo Preto. Met de status van de regio als een hotspot van homo-vriendelijke toerisme, is het geen verrassing dat er een speciale gay stranden zijn. Een voorbeeld van zo'n strand is het mooie Praia do Cavalo Preto, met zijn brede, ongerepte stranden die worden begrensd door prachtige kliffen, gelegen op 17 kilometer ten westen van Albufeira. Als voorzieningen heb je een restaurant. De duinen en het dennenbos zijn de plekken waar je veel plezier kunt beleven.

PRAIA DE SANTA EULALIA

Een ander goed beschouwd strand is het Praia da Santa Eulalia. Op de top van zijn prachtige landschap en uitzicht, het heeft een gay-zone, waardoor het een ideale plek is voor gaybezoekers aan de regio. Deze ligt in het oostelijk gedeelte van Santa Eulalia Beach, tussen de bestaande rotsen van het strand en de accommodatie van Club Med.

PRAIA DO BARRIL

Een ander echt spectaculair strand, Praia do Barril is iets verder buiten de gebaande paden dan Praia Verde. Het is een rustige wandeling van 20 minuten vanaf de weg naar het strand. De ontspannen sfeer en schijnbaar ongerepte natuur zal u betoveren vanaf het begin. Het is eigenlijk een eiland, gelegen aan de rand van het natuurpark Ria Formosa, ten zuiden van de stad Tavira. Er is hier een apart gedeelte voor naturisten.

PRAIA DE MANTA ROTA

Dit strand wordt zeer veel bezocht door homo's, gelegen in het westelijk gedeelte van het dorpje ”Manta Rota” op ongeveer 15 minuten lopen in oostelijke richting (in de buurt van Cacelha Velha). Dit strand is zeer uitgestrekt en het water is een van de meest helderste en warmste in de Algarve.

MEIA PRAIA

Misschien wel een van de beste in de Algarve. Het gay gebied ligt tussen de Ria de Alvor en Palmares golfbaan in een gebied met veel duinen en vegetatie. Om er te komen, moet je de borden naar Meia Praia en Golf Course volgen en wanneer de golfbaan wordt doorsneden door de spoorlijn lijn vervolg je de weg naar de kust. Het water van dit strand is schoon en helder, fijn zand en zeer schoon.

PRAIA GRANDE

En tenslotte, het grootste strand van allemaal! Gelegen in het centrum van de Algarve tussen Albufeira en Armação de Pêra, met de meeste mogelijkheden qua bos, duinen en strand.

B&B Cas al Cubo - Santa Catarina da Fonte do Bispo

B&B Cas al Cubo - Santa Catarina da Fonte do Bispo

Algarve
Prijs vanaf 85
Zoek de zon op in de Algarve. Cas al Cubo is een zeer comfortabel verblijf dat wordt gerund door twe Meer info

Helaas zijn er geen cruise aanbiedingen op deze locatie op het moment.