BAHAMA'S

BAHAMA'S

Things to do - general

Het Gemenebest van de Bahamas is een archipel van ongeveer 700 eilandjes, gelegen in de Atlantische Oceaan ten noorden van Cuba en Haïti en ten oosten van de kust van Florida. De Bahama archipel wordt verder onderverdeeld in twee delen: The Little Bahama Bank en The Great Bahama Bank. Van de 700 eilanden zijn er maar ongeveer een kleine 40 bewoond. De eilanden Grand Bahama en New Providence met Paradise Island zijn prachtige vakantiebestemmingen. Op de Bahamas schijnt het hele jaar de zon en het verfrissende zeewindje zorgt voor een prettig klimaat, ideaal om hier een geweldige zeilcruise te boeken.

Nassau (New Providence) is de hoofdstad en hier vind je koloniale bouwwerken, gezellige markten en verschillende winkelstraten. Na zonsondergang komt Nassau tot leven en is er een bruisend uitgaansleven. Even buiten Nassau vind je geweldige stranden, Cable Beach is veruit de bekendste. Langs het strand liggen vele comfortabele hotels waar je de vele (water)sportmogelijkheden kunt beoefenen zoals watersporten, tennis en golf.

Gayaway heet je van harte welkom op de Bahama’s.

Land BAHAMA'S
TalenEngels
ValutaBahamaanse dollar

Weer en klimaat

Het klimaat is tropisch, maar de hitte wordt wat getemperd door de ligging in zee. Een zonvakantie boeken kan altijd: de zon schijnt 320 dagen per jaar en 9 uur per dag. De Bahama's hebben wel een regenseizoen, dat loopt van juni tot en met oktober. Het is tevens de warmste tijd. Juli en augustus zijn de heetste maanden. In de hoofdstad Nassau wordt het dan 35°C. December tot en met februari zijn de ‘koelste’ maanden: overdag wordt het "slechts" 25°C.

bron: weeronline

Nachtleven / Evenementen

Er is geen exclusief gay nachtleven op de Bahama's, maar het is wel geaccepteerd. Je kunt gerust met je partner genieten van het bruisende uitgaansleven.

Stranden

Vanwege het feit dat bijna alle eilanden sprookjesachtige zandstranden hebben, zijn de Bahama’s eigenlijk een groot strand. Het strand is er niet alleen om te luieren en te zonnen, maar speelt ook een centrale rol in het dagelijkse leven van de Bahamaanse inwoners. De lokale bevolking gebruikt de waterkant namelijk vooral om er grote feestvieringen te houden. Wil je hier aan mee doen? Je wordt warm onthaald door de lokale bevolking.

 

Cabbage Beach, Paradise Island

cabbage-beachDit strand kun je zien als een grote deken van zacht, wit zand. Vaak wordt Paradise Island gezien als de ultieme zon- en surfbestemming waar het wemelt van de mensen, maar dit strand laat juist het tegendeel zien.

 

Cape Santa Maria Beach, Long Island

cape-santa-maria
Hier waan je je alleen op de wereld. Het strand is maagdelijk wit als je over het fijne zand loopt en het ligt afgezonderd van de rest van de wereld. Weet je dit kleine paradijs op aarde toch te vinden, dan is het de ideale plek om te zwemmen en snorkelen.

 

Club Med Beach, Eleuthera

eleuthera-beach
Dit is één van de mooiste stranden die er op het eiland Eleuthera te vinden is. Het strand is lang gestrekt en heeft een rooskleurige tint. Bovendien is dit het ideale strand om tot rust te komen, want over het strand heerst een heerlijke stilte.

 

Coco Plum Beach, Great Exuma

coco-plum-beach
De schoonheid van dit strand is adembenemend: een ondiepe inham met turquoise zeewater, omzoomd met glinsterend wit zand. Vlakbij de branding is een gezellige strandbar en grill, waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

 

Gold Rock Beach, Grand Bahama

gold-rock-beach
Pas met laagtij spreidt dit mooie strand het best zijn schoonheid tentoon. Want op het moment dat de golven zich steeds verder in zee terugtrekken, komen er oogverblindende patronen tevoorschijn, die het water in het zand heeft achtergelaten.

 

Greenwood Beach, Cat Island

greenwood-beach
De nogal ruwe branding gaat hier geleidelijk over in een onontgonnen zandstrand, waar een prachtige roodachtige schijn overheen valt. Bovendien is het een duikvriendelijk gebied met een erg relaxte sfeer.

 

Guana Cay Beach, Abacos

guana-cay-beach
Bezoek hier de hippe strandbar genaamd Nipper’s en ben getuige van een terugkerend ritueel: iedere zondag wordt hier namelijk een heel varken geroosterd. Verder kun je hier heerlijk over het witte strand rondstruinen en voor de afwisseling neem je een duik in het water en ga je op zoek naar één van de vele goede snorkelplekken.

 

Lucayan Beach, Grand Bahama

lucaya-strand
Een dagje op dit strand is de beste keuze als je wilt genieten van een hapje en een drankje in gezellige strandbarretjes. Ook is dit de beste plek om mensen te kijken, terwijl je relaxed in een stoel van de zon ligt te genieten. Voor wie actief bezig wil zijn, zijn er verschillende watersportactiviteiten.

 

Pink Sands Beach, Harbour Island

pink-sand-beach
Dit strand is erg verfijnd en paradijselijk mooi. Afhankelijk van het licht heeft het zand een roze of roodachtige kleur, wat een schitterend gezicht oplevert. Daarnaast zorgt ook een kalme branding voor de sterke aantrekkingskracht van dit prachtige strand.

 

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op het moment

Exclusive Catamaran Cruise Bahamas 31-03-2018

Exclusive Catamaran Cruise Bahamas 31-03-2018

Een prachtige nieuwe bestemming in ons zeilaanbod! Met een luxe Exclusive 52 voet catamaran die plaa Meer info
Naakt Cruise Bahamas 07-04-2018

Naakt Cruise Bahamas 07-04-2018

Een prachtige nieuwe bestemming in ons zeilaanbod! Met een luxe Exclusive 52 voet catamaran die plaa Meer info