BARCELONA

BARCELONA

Things to do - general

Als homo of lesbienne ben je in Barcelona absoluut aan het goede adres, want de stad Barcelona heft enorm veel te bieden voor Gays. Eigenlijk is het de meest meest populaire gay bestemmingen van het Spaanse vasten land. Eigenlijk kun je als gay in Barcelona het hele jaar feesten tot de zon opkomt als je daar zin in hebt, met de hippe en populaire wijk L’Eixample, ook wel Gayxample genoemd, als middelpunt. Gezellige, homovriendelijke barretjes, hotels en restaurants, in Barcelona heb je heel veel keus.

Gayaway heet je van harte welkom in Barcelona!

Land Spanje
TalenSpaans, Engels en Duits
ValutaEuro

Weer en klimaat

De stad Barcelona heeft door zijn ligging een mediterraan klimaat dus zachte winters en zwoele zomers. In de zomer kunnen vooral de nachten erg warm zijn en makkelijk temperaturen van 20°C en ver daar boven. Barcelona zelf bruist het hele jaar van de het leven al kun je toch het beste de zomermaanden mijden want dan ontvluchten de echte Barcelonezen de stad. Veel regen kent Barcelona niet maar meestal als het valt komt het met bakken tegelijk uit de lucht vallen. In de wintermaanden is er zelfs een (kleine) kans op wat sneeuwval. De gemiddelde dagtemperatuur tijdens de zomermaanden ligt net iets onder de dertig graden Celsius.

bron: klimaatinfo.nl

Nachtleven / Evenementen

Barcelona heeft een zeer levendige gay scene met een grote diversiteit aan clubs, bars en restaurants, vooral rond L'Eixample en Gràcia, ook wel Gayxample genoemd. Het nachtleven begint niet voor 00.00 uur en is vooral erg levendig op vrijdag en zaterdag.

Wij geven je graag een aantal tips:

ATAME

Atame is een grote gay bar in het midden van Gayxample in Barcelona. Deze bar wordt vooral bezocht door jongeren, homo’s en lesbiennes die heerlijk dansen op vooral Spaanse muziek op de dansvloer achterin de zaak. Ook worden er regelmatig dragshows georganiseerd. Dagelijks geopend van 19.00/22.00 uur tot 02.30/03.00 uur.

BACON BEAR BAR

bar voor gays die van bier houden. Met name het happy hour op donderdag van 19.00 – 22.00 uur is erg populair. Dagelijks geopend van 18.00 uur tot ongeveer 02.30/03.00 uur.

BLUNIT

Blunit is geïnspireerd door de beroemde kunstenaar Antoni Gaudi, met een heerlijk terras, een grote selectie van muziek en acceptabele prijzen een aanrader als kleine cocktailbar. Wordt bezocht door zowel homo’s als lesbiennes. Geopend dagelijks van 22.00 – 03.00 uur

BOTANIC

Music bar met kleine nissen en lounges en in de achtertuin een klein terras. Zowel homo’s als lesbiennes komen hier graag.

Dagelijks geopend vanaf 16.00 of 19.00 uur tot sluit tussen 02.30 en 03.30 uur.

EL CANGREJO

Bar met dansvloer en de internationale en Spaanse Pop muziek uit de laatste decennia. Wordt zeer goed bezocht en heeft een leuke sfeer. Bezoekers zijn er van alle leeftijden. Alleen geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 23.00 uur tot 03.00 uur.

 

LA CHAPELLE

Kleine gay bar, ingericht met oude religieuze voorwerpen.

Overdag een ontspannen café-bar, 's nachts heel populair bij 30 plussers.

Dagelijks geopend van 16.00 tot 02.30 en in het weekend tot 03.00 uur.

 

LA FEDERICA

Hipster-vriendelijke bar in de wijk Poble-sec, niet alleen een bar, maar er worden ook regelmatig tentoonstellingen en evenementen georganiseerd. Geopend op dinsdag tot donderdag van 19.00 tot 02.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 19.00 uur tot 03.00 uur.

MOEEM

 

Een bar voor homo’s en lesbiennes. Wordt veel bezocht door jongeren en bezoekers tot 40 jaar. Dagelijks geopend van 18.00 tot 02.30 en in het weekend tot 03.00 uur.

MUSEUM

Populaire muziek & video bar met dansvloer en interessante inrichting in de vorm van een kunstmuseum. Erg druk na 01.00 uur en wordt vooral bezocht door (mooie) mannen van tussen 20 en 40 jaar.  Gelegen naast Moeem. Alleen geopend op vrijdag en zaterdag van 23.00 uur tot 03.00/03.30 uur.

NEW CHAPS

Populair bij mannen tussen 30 en 50 met in de kelder een fetish bar met een bijzondere dresscode: geen kleding of alleen ondergoed. Dagelijks geopend van 21.00 tot 03.00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 03.30 uur.

NIGHT

Homobar in de wijk Eixample. In de zomer erg populair, met name donderdag-zaterdag tussen 23:00 en 01: 00. Gemengde leeftijden.

Aan de achterzijde met een kleine cruise en een paar cabines.

PEOPLE LOUNGE

Gay bar in de wijk Eixample met muziek en een interieur van de afgelopen decennia. Bezoekers zijn van gemengde leeftijden met een goed verzorgde stijl. Dagelijks geopend van 19.00 tot 02.30 uur en op vrijdag en zaterdag tot 03.00 uur.

PUNTO BCN

Al vele jaren een zeer populaire plek bij de gays voor een drankje en een praatje. Dagelijks geopend van 19.00 tot 02.30/03.00 uur.

SKY BAR @ AXEL

Het terras van het homo-hotel Axel - met zwembad en jacuzzi, een lounge bar en uitzicht op de wijk Eixample van Barcelona - is elke avond geopend voor het publiek vanaf 21:00 tot 01.00 uur.

Stranden

Playa Mar bella

Het naaktstrand van Barcelona! Het strand is aangelegd in 1992 voor de Olympische zomerspelen die toen in Barcelona gehouden werden. En het is niet alleen zonnen, maar je kunt hier ook heerlijk sportief doen bij een van de diverse sportfaciliteiten als een volleybalnet, basketbalveld en een tafeltennistafel.

San Sebastià & Barceloneta

Even weg uit de drukte van de stad? Dan ga je naar het Barcelonetastrand of San Sebastia strand, een van de grootste en oudste stranden in Barcelona. Ook hier is een gedeelte ingericht als naaktstrand, maar ook met badkleding aan is het hier heel fijn toeven!

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op het moment

Helaas zijn er geen cruise aanbiedingen op deze locatie op het moment.