BRITSE MAAGDENEILANDEN

BRITSE MAAGDENEILANDEN

Things to do - general

De Britse Maagdeneilanden zijn een Britse kroonkolonie van het Verenigd Koninkrijk en vormt samen met de Amerikaanse Maagdeneilanden de Maagdeneilanden. De Britse Maagdeneilanden bestaat uit enkele tientallen eilanden die verspreid liggen in de Caribische Zee. De grootste eilanden van de Britse Maagdeneilanden zijn: Tortola, Virgin Gorda, Anegada en Jost van Dyke. De hoofdstad van de Britse Maagdeneilanden is Road Town.

De Britse Maagdeneilanden worden gekenmerkt door witte zandstranden met palmbomen, heldere turquoise wateren, dichtbeboste heuvels en vele schilderachtige havens en baaien. Ook staan de eilanden bekend om hun uitgebreide keuken. Een ideale bestemming om te duiken, snorkelen, zeilen en andere watersporten.

Gayaway heet je van harte welkom op de Britse Maagdeneilanden!

Land Britse Maagdeneilanden
TalenEngels
ValutaAmerikaanse dollar

Weer en klimaat

De Britse Maagden eilanden hebben een tropisch maritiem klimaat dat onder grote invloed staat van de Caribische zee. De temperaturen zijn hier het gehele jaar ongeveer gelijk en de neerslag is er altijd overvloedig. In de tweede helft van het jaar kunnen tropische stormen en orkanen voorkomen in deze regio. In deze periode kan de luchtvochtigheid, in samenwerking met de hoge temperaturen en vele neerslag, erg hoog en oncomfortabel worden. In de eerste maanden van het jaar ligt de gemiddelde neerslag iets lager als de rest van het jaar maar is nog steeds niet matig te noemen. De zeetemperatuur is hier het hele jaar erg aangenaam. De neerslag die er op de eilanden valt zal over het algemeen in de vroege ochtend vallen.

bron: klimaatinfo.nl

Nachtleven / Evenementen

Er is geen exclusief gay-life, maar dat maakt het uitgaansleven er niet minder leuk om!

Hieronder een paar tips:

Foxy’s is een geliefde beach bar en restaurant in Great Harbour op Jost Van Dyke. De bar heeft wereldfaam bereikt die ver voorbij gaat aan zijn Boheemse uitstraling en “middle of nowhere” locatie. Zo staat de “Full Moon Party” van Foxy’s bekend als een van de beste Full Moon Parties wereldwijd! Het Restaurant van Foxy’s biedt plaats aan meer dan 300 gasten, en serveert een BBQ menu dat, onder meer, kip, spare ribs en Mahi-Mahi (Goudmakreel) bevat. De bar opent om 09:30 en biedt vele unieke drankjes vermengd met zijn eigen rum, en bier van een lokale microbrouwerij.

foxy bar

The Soggy Dollar (‘vochtige dollar’) Bar, gelegen in White Bay op het eiland Jost Van Dyke, staat bekend om het uitvinden van de “Painkiller”. De bar is uitgegroeid tot een icoon van de Britse Maagdeneilanden en is gedoopt tot een van ’s werelds beste strandbars. The Soggy Dollar Bar is ontspannen en charmant – met een kleine bar, stoelen en tafels in het zand, en een t-shirtwinkeltje, waar je t-shirts met leuke teksten kunt kopen. Je kunt er liggen in een hangmat, “hook the ring” spelen, of een overheerlijke Painkiller bestellen. Ook kun je er een prima hapje eten. Zo kun je er voornamelijk hamburgers en standaard pub-gerechten bestellen, maar ook bijzondere gerechten zoals de “vliegende vis-sandwich”.

soggy dollar

De William Thornton is een bar en restaurant op een oude schoener, die is gelegen in de ankerplaats “Bight” op Norman Island. Het grootste deel van de lokale bevolking noemen haar de “Willy T”. De slogan van Willy T luidt “You’re a long time dead” wat wordt bedoeld als aanmoediging om plezier te hebben en te leven in het moment. De Willy T is een van de “slechts” twee bars en restaurants in de baai (de “Pirate’s Bight” op het strand is de ander). Het restaurant serveert lunch en diner en kent een wereldberoemde Happy Hour. Het menu bestaat uit standaard hamburgers en pub-gerechten, en de bar is gespecialiseerd in shooters en rumdrankjes.

Stranden

Op de Britse Maagdeneilanden zijn geen specifieke gaystranden, maar de stranden zijn er wel prachtig en fijn vertoeven.

 

TORTOLA

tortola

De beste stranden van Tortola liggen aan de noordkust. Vanaf de westkant gezien is de afgelegen Smugglers Cove aanbevolen voor snorkelen. Long Bay is een strook van 1,5km wit zand, omzoomd door palmbomen. Andere bekende stranden zijn Apple Bay, Carrot Bay, Cane Garden Bay, Brewers Bay en Trunk Bay.

 

Virgin Gorda

virgin-gorda

Dit buureiland, met 1000 inwoners, is een compleet ander eiland dan Tortola.
Virgin Gorda is intiemer, kleinschaliger en de natuurlijke omgeving is meer authentiek.
Hier is het kleinschaliger, intiemer en de natuurlijke omgeving is meer authentiek. Veel eilandjes zijn met veerboten met elkaar verbonden, de afstanden zijn niet al te groot, dus kan men aardig wat zien.

The Baths op Virgin Gorda zijn een grote verzameling van enorme granieten rotsblokken die het strand van de Sou bezaaien. Deze rotsblokken, het spierwitte strand, het heldere blauwe water en de prachtige vegetatie op het eiland vormen tezamen een waar paradijs. Doordat de rotsblokken tegen of op elkaar liggen, zijn er verschillende grotten ontstaan waar het water, bij vloed, doorheen stroomt. Al dwalend door deze grotten, kom je de meest adembenemende plekjes tegen, en ook het snorkelen bij The Baths is een must! Het kristalheldere water in combinatie met de rijkheid en diversiteit aan koraal zorgt voor een indrukwekkende ervaring. The Baths zijn gelegen aan het zuidelijke eind van Virgin Gorda

 

Sandy Spit

sandy-spit

Sandy Spit is een klein eiland in de buurt van Jost Van Dyke, en wordt gekenmerkt door een schitterend ongerepte zandstrand. Het is een prachtige plek om voor anker te gaan voor de lunch, te snorkelen bij de prachtige koralen net buiten de kust, en te relaxen op het strand.

 

JOST VAN DYKE

jost-van-dyke

Met ongeveer acht vierkante kilometer is het eiland Jost Van Dyke het kleinste van de vier hoofdeilanden van de Britse Maagdeneilanden..Net als het overgrote deel van de omringende eilanden is Jost Van Dyke van oorsprong een bergachtig vulkanisch eiland. Het hoogste punt van het eiland is Majohnny Hill, 321 meter boven de zeespiegel. De grootste toeristische trekpleister is de 'Great Harbor'. Het strand rondom de haven kent onder andere een aantal bars en restaurants, zoals Foxy’s Bar, die wereldfaam heeft om zijn Full Moon Party’s en heerlijke BBQ-maaltijden.

 

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op het moment

Naakt Cruise Britse Maagdeneilanden - 24-02-2018

Naakt Cruise Britse Maagdeneilanden - 24-02-2018

De Britse Maagdeneilanden is een top locatie voor zeil cruises. Met zijn vele eilanden in het noordo Meer info
Naakt Cruise Britse Maagdeneilanden (kleding optioneel) 03-03-2018

Naakt Cruise Britse Maagdeneilanden (kleding optioneel) 03-03-2018

De Britse Maagdeneilanden is een top locatie voor zeil cruises. Met zijn vele eilanden in het noordo Meer info