CURACAO

CURACAO

Things to do - general

Curaçao behoort al jarenlang tot de meest favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders in het Caribisch gebied. Dat heeft het eiland onder ander te danken aan de rechtstreekse vluchten van luchtvaartmaatschappijen van KLM en TUI.

Het eiland Curaçao is sinds 10 oktober 2010 een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Tot die tijd behoorde het tot de Nederlandse Antillen. Curaçao is dankzij het koloniale verleden met Nederland een populaire vakantiebestemming en dit merk je vooral in verschillende zaken. Zo wordt de Nederlandse taal nog steeds redelijk veel gebruikt op Curaçao, vooral in de toeristische sector. In de Curaçaose keuken zie je invloeden van Nederlandse gerechten, hoewel de Caribische invloeden steeds meer aanwezig lijken te zijn binnen de menukaarten van de restaurants. Vakantie op zijn Nederlands met Caraïbische sferen waar genieten centraal staat op een van de verrassende stranden, spectaculaire duiklocaties en bij de bijzondere staaltjes architectuur en tijdens een breed aanbod van avontuurlijke activiteiten en uitbundige feesten!

Gayaway heet je van harte welkom op Curaçao.

 

 

Land Nederland
TalenNederlands, Engels en Papiamento
ValutaNederlands-Antilliaanse gulden, US-Dollar en soms de Euro.

Weer en klimaat

Curaçao heeft een tropisch savanneklimaat (type Aw volgens de Köppen-Geiger classificatie). De temperaturen zijn vrij constant over het hele jaar. Het verschil tussen de laagste gemiddelde etmaaltemperatuur en de hoogste is binnen één jaar slechts 3 graden. Wel zit er een duidelijk verschil in het neerslagpatroon. Vanaf februari tot en juni is het droog, het aantal millimeters regen blijft dan vrijwel altijd onder de grens van dertig millimeter. Januari, juli, augustus en september zijn met hoeveelheden tussen de veertig en vijftig millimeter gemiddeld per maand iets natter. De laatste drie maanden van het jaar vormen de beduidend nattere periode waarbij er maandelijks rond de honderd millimeter neerslag geregistreerd wordt. Niet genoeg om van een echt regenseizoen te spreken, maar wel aanzienlijk meer dan de andere maanden.

bron: klimaatinfo.nl

Nachtleven / Evenementen

Echte Gaybars heeft Curaçao niet, maar een paar bars, clubs, restaurants en evenementen partij zijn populair bij homo's op speciale dagen. De sfeer is er heel vertrouwd en ontspannen en toeristen komen gemakkelijk in contact met de lokale bevolking. Het uitgaansleven is verder bruisend en uitbundig. Iedereen is van harte welkom om gezellig mee te feesten en natuurlijk zijn er daarnaast ook nog evenementen die zich op specifieke dagen richten op homo’s en lesbiennes. De meeste van hen bevinden zich in de hoofdstad Willemstad.

RAINBOW LOUNGE IN HET FLORIS SUITE HOTEL / PISCADERA

Een speciale lounge voor de gasten van het hotel, homo’s en lesbiennes en al hun vienden. Met cocktails en lekkere hapjes, is dit een geweldige plaats om nieuwe vrienden te maken. Geopend elke dag vanaf 17.00 uur tot middernacht. Om 18.00 uur is er een happy hour met 2 gratis drankjes en gratis hapjes.

 

CABANA BEACH / NABIJ MAMBO BEACH

De nieuwste hotspot, gelegen nabij Seaquarium Beach is Cabana Beach een leuke gelegenheid voor een leuke en interessante avond uit in Curaçao. De grote gay feesten zijn op woensdag en vrijdag nachten, maar ook op de overige dagen is het een gezellige plek om te vertoeven.

 

JACOB’S BAR / HOTEL KURA HOLANDA

Met uitzicht op het dorpsplein van Hotel Kurá Hulanda, is Jacob's Bar & Terrace vernoemd naar de visionair die het Kurá Hulanda complex gemaakt - de heer Jacob Gelt Dekker. Dit is waar de actie is en waar je met je vrienden kan genieten van een drankje en van tapas. Dagelijks geopend vanaf 17:00 tot middernacht. Live entertainment 4 nachten per week. Elke dag happy hour van 17.00-19.00 uur met gratis hapjes.

 

WET ’N  WILD BEACH CLUB / NABIJ MAMBO BEACH

Op zondag ga je naar het strand bij het Seaquarium voor een gave party bij de Wet & Wild Beach Club met DJ Boogie en het happyhour van 18.00 tot 19.00 uur. Tuurlijk, het feest is hetero-vriendelijk, maar het is een goed excuus om het weekend uit te luiden. Op vrijdag is er een happy hour met gratis BBQ-snacks van 17.30 tot 19.00 uur.

 

TUTU TANGO

 

Tutu Tango is een zeer trendy Latijns- Amerikaans Grand Cafe Club op Zeelandia (Willemstad). Een populair lunch & dinertrefpunt met een vriendelijke happy hour op vrijdag en een wild Latijns-happy hour op zaterdag. Op zondag zijn ze gesloten.

 

GRAND CAFE DE HEEREN

Grand café De Heeren is gelegen in het Zuikertuintje van Curaçao. De Heeren is een bekend begrip op Curaçao en het bestaat al meer dan 15 jaar. Het Zuikertuintje is een overdekt winkelcentrum met verschillende winkels en restaurants, waaronder De Heeren. Buiten op het gezellige terras kan heerlijk gedineerd worden. Ook heeft De Heeren binnen volop plaats wanneer u liever binnen eet! De Heeren is ook een ideale plek om in de middag heerlijk te lunchen. Ze serveren tijdens de lunch heerlijke broodjes, soepen en salades!

Op donderdagavond na 22.00 uur  is de Heeren ook een uitgaansgelegenheid waar volop gedanst wordt en gezellige muziek wordt gedraaid.

 

 

Stranden

Een exclusief Gay-strand heeft Curaçao niet, maar erg populair is het strand bij het Sea Aquarium, ook wel Mambo Beach genaamd. Deze ligt vier kilometer ten zuiden van Willemstad en is een lang zandstrand met palmbomen, bars en cafés, waar regelmatig (gay) party’s plaatsvinden.

Curaçao heeft verder ongeveer een kleine 40 stranden, variërend van intieme, rotsachtige baaien tot lange stranden vol bruisende activiteiten of rustige parelwitte zandstranden. Bijna alle zwemstranden liggen verspreid langs de beschutte zuidwestkust, daar is de oceaan meestal rustig en het water is er kristalhelder. Het water aan de noordkust is met zijn krachtige branding en sterke onderstroom niet geschikt om in te zwemmen.

THE NATURAL CURACAO

THE NATURAL CURACAO

CURACAO
The Natural- het enige Clothing Optional Resort op Curacao, onder leiding van Nederlanders, is beken Meer info

Helaas zijn er geen cruise aanbiedingen op deze locatie op het moment.