Frankrijk

Frankrijk

Things to do - general

Frankrijk is een gay-vriendelijk vakantieland en daarom een ideale bestemming voor gays en lesbiennes. Dat is gedeeltelijk te danken aan de openheid naar gays van het Franse volk en daarnaast aan de lokale wetgeving.

Een verblijf in Frankrijk is méér dan zomaar een vakantie, naast een actieve gay society is het ook een land van rust, genieten, culinair, historie en cultuur en sportief bezig zijn.

Met trots bieden wij daarom twee geweldige gay resort in Frankrijk aan: in de Ardeche en de Dordogne, want voor een Gay vakantie in Frankrijk, moet je bij Gayaway zijn!

Accueillir en France!

Gayaway heet je van harte welkom in Frankrijk!

 

Land Frankrijk
TalenFrans
ValutaEuro

Weer en klimaat

The Lotus Tree Hotel

ligt in de Provence, in het zuiden van Frankrijk en heeft een subtropisch klimaat. De lente komt vroeg in de Provence en dat zorgt onder andere voor de heerlijke geuren van de lavendelvelden in mei. De velden met lavendel zijn soms zo groot dat je ze van ver al kunt ruiken. Deze regio vormt niet voor niets al eeuwen lang een inspiratiebron voor vele schilders. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot zon 30 °C. In de winter komt de temperatuur zelden onder nul. Typisch voor de Provence is de Mistral. Deze koude wind kan plotseling komen opzetten  vanaf het massief Central en geeft een gure bries in de winter en heerlijke verkoeling in de zomer.

Prieure Saint Michel

ligt in het departement Périgueux in de Dordogne. De ligging van de heuvels ten op zichten van de zon, de ligging ten op zichten van de zee, of je in een dal staat of op de berg, het weer kan erg verschillen. Over het algemeen zijn de temperaturen in de Dordogne  een graad of 6 hoger dan in Nederland. De zomers zijn er heerlijk warm met een gemiddelde van ongeveer 30°. Onweer kan in de Dordogne zomaar op komen zetten, het is echter vaak maar van korte duur.

 

bron: klimaatinfo.nl

Prieure Saint Michel - Tourtoirac  (Dordogne)

Prieure Saint Michel - Tourtoirac (Dordogne)

Frankrijk
Prijs vanaf 77
In de Dordogne ligt deze Priorij, het tweede huis van een klooster, op 300 meter boven zeeniveau, om Meer info
Thet Lotus Tree Gay Guesthouse - Montclus / Arles

Thet Lotus Tree Gay Guesthouse - Montclus / Arles

Frankrijk
20 jaar LOTUS TREE GAY GUESTHOUSE The Lotus Tree Guesthouse in het zuiden van Frankrijk is een heerl Meer info

Helaas zijn er geen cruise aanbiedingen op deze locatie op het moment.