INDONESIE

INDONESIE

Things to do - general

Indonesië, de gordel van smaragd

Selamat Datang, welkom in Indonesië, de archipel van ruim 13.000 eilanden die nog altijd en terecht de Gordel van Smaragd wordt genoemd vanwege zijn vele schakeringen groen. Indonesië is een land dat voor iedereen wat te bieden heeft. Of u nu naar cultuur, natuur of gewoon ontspanning op zoek bent, u vindt het hier. Indonesië is een land van ongelooflijke en gevarieerde schoonheid. Het land ligt verspreid over een achtste van de aardbol tussen Maleisië en Australië.

Het omvat verbijsterende uitersten:

  • De 5000 meter hoge bergen van Irian Jaya met sneeuw
  • de laaglandmoerassen van Oost-Sumatra
  • de open eucalyptussavannen van Timor
  • de weelderige regenwouden van West-Java
  • de over de gehele lengte lavaspuwende vulkanen
  • Subtropisch witte zandstranden
  • Indrukwekkende tempelcomplexen

Indonesië, met de hoofdstad Jakarta, is een smeltkroes van vele stammen, elk met hun eigen cultuur, tradities, riten, godsdienst, taal, muziek, dansen en feesten. Een grandioos vakantieland met een heerlijke keuken, dat garant staat voor een fantastische belevenis. De Indonesiërs noemen hun moederland Tanah Air Kita – ‘ons land en water’ wat dan ook een zeer treffende naam is. Indonesië is een derdewereldland met een Hollands tintje.

Een bijna magisch land waar iedereen iets mee lijkt te hebben. Vanwege de verhalen van (o)pa en (o)ma, de tropische natuur met tempels, regenwouden en sawa’s of door de zonovergoten stranden van bijvoorbeeld Bali. De Hollanders hebben hun sporen achtergelaten in de geschiedenis van Indonesië. Zo legden zij ooit de infrastructuur aan, introduceerden gewassen die er tegenwoordig nog steeds worden verbouwd en regeerden het land. Andersom geldt ook dat Indonesië de Nederlandse cultuur heeft beïnvloed met bijvoorbeeld de Indonesische rijsttafel of het boek Max Havelaar van Multatuli. Tel daar de vele culturen bij op die het land telt en je begint langzaam te begrijpen waarom Indonesië bij een hoop reizigers hoog op het lijstje staat om te bezoeken.

Hoewel homoseksualiteit officieel niet is verboden in Indonesië, is het de laatste tijd wel negatief in het nieuws geweest met name in de gebieden waar het Islamtische geloof overheerst. Jakarta kun je dus beter mijden als je op zoek bent naar gay vertier. In heel Indonesië moet je sowieso oppassen met porno en prostitutie, want dat is bij wet verboden en als gay stel kun je beter niet openlijk uitgebreid affectie tonen voor elkaar. Maar zoals overal ter wereld, op het moment dat je de normen en waarden weet te respecteren van het land en je je normaal gedraagt in het openbaar, kun je dus nog steeds met een gerust hart naar Indonesië en de bestemmingen die wij aanbieden: Bali en Lombok.

Wij van Gayaway zijn echter zeer enthousiast voor Indonesie en heten je van harte welkom in dit prachtige Aziatische land.

Land Indonesië
TalenIndonesisch en Engels
ValutaRoepia

Weer en klimaat

Indonesië ligt vrijwel rond de evenaar in het zuidoosten Azië. Deze voormalige Nederlandse kolonie is vrijwel geheel tropisch. Op de hoogste plekjes van de berggebieden op Papoea en Borneo na hebben vrijwel alle grote eilanden een tropisch regenwoudklimaat. De kleinere eilanden ten oosten van Java en sommige delen van Java zelf hebben een tropisch moessonklimaat. Dat is omdat deze regio's een duidelijker onderscheid hebben in een nat en een droger seizoen hebben waarbij de droogste maand wat betreft hoeveelheid neerslag onder de 60 millimeter gemiddeld per maand blijft steken.

bron: klimaatinfo.nl

Stranden

Indonesië heeft met 55.000 kilometer kust de op één na grootse kustlijn ter wereld. Daarnaast telt het land nog eens 17.508 eilanden. Dus ben je op zoek naar een mooi strand? Dan zit Indonesië goed. De stranden Indonesië variëren van tropische verlaten stranden tot zeer drukke toeristische stranden. Alle stranden Indonesië hebben iets unieks, van prachtig helder water tot de mooiste witte stranden met wuivende palmbomen en hangmatjes.

GAY VILLA ANGELO OCEANVIEW - SEMINYAK / BALI

GAY VILLA ANGELO OCEANVIEW - SEMINYAK / BALI

BALI
Gay Villa Angelo is een kleine luxe villa waar het dragen van kleding optioneel is en die is voorzie Meer info
LAZY MONKEY LOMBOK SENGGIGI

LAZY MONKEY LOMBOK SENGGIGI

LOMBOK
Ontspannen onder een kokosboom met uitzicht op de bergen en vlakbij het strand. Dit is de nieuwe loc Meer info

Helaas zijn er geen cruise aanbiedingen op deze locatie op het moment.