BALI

BALI

Things to do - general

Bali is een klein Indonesisch eiland ten oosten van Java en ten westen van Lombok. Bali staat bekend om zijn zeer karakteristieke cultuur waarin het hindoeïsme (de overheersende godsdienst), de gamelan (muziek) en rijst de belangrijkste rollen vervullen. Ondanks dat het een klein eiland is Bali een van de grootste toeristische trekpleisters van Indonesië.

Qua natuur en cultuur is Bali een eiland van betekenis. Op Bali vind je veel vulkanisch gebergte en een aantal vulkanen zijn nog actief. De hoogste vulkaan is de Gunung Agung waarvan de top op 3142 meter ligt. De Gunung Batur, dicht bij het meer van Batur, is 1717 m hoog maar heeft een zeer brede en diepe krater, want deze is 180 m diep en 11 lang.

Muziek en dans zijn van grote betekenis voor de Balinezen. Zowel in het dagelijkse leven als in het spirituele. Alle evenementen in de tempels en de Balinese dansen worden ondersteund door gamelanmuziek. De creativiteit en kunstzinnigheid van de Balinees wordt geuit in textiel, schilderkunst en houtsnijwerk. Er worden ook veel sieraden van zilver- en goudwerk gemaakt.

Een geliefde gay-bestemming is Seminyak op Bali en ligt ten noorden van Kuta. Seminyak bestaat voornamelijk uit veel hippe strandtenten met gekleurde lampen en zitzakken. Daarnaast vind je in het centrum de meest hippe designerwinkels en boetieks en diverse leuke gaybars. En iets wat je niet mag missen? De fabuleuze zonsondergang bij Seminyak bij één van de hippe strandtenten. Zittend op een zitzak, nippend van een koele cocktail of een koud biertje is het echt genieten.

Gayaway heet je van harte welkom op Bali.

Land Indonesië
TalenIndonesisch en Engels
ValutaRoepia

Weer en klimaat

Het klimaat op Bali is een tropisch regenwoud klimaat. Het kent twee seizoenen. Vanaf oktober tot april is het regenseizoen. Er valt dan iedere dag wel een bui en de luchtvochtigheid ligt dan een stuk hoger. Vanaf april tot september is het droge seizoen. De temperatuur is gedurende het hele jaar vrijwel constant, wel komen er op het eiland temperatuur verschillen voor. De binnenlanden hebben grotere hoogtes en daarom daalt inlands de temperatuur ook . Boven op de bergen is het een stuk kouder. Daarnaast is er een behoorlijk temperatuur verschil tussen het noorden en zuiden. Aan de zuidkust is het gemiddeld zo’n 5 °C warmer dan aan de noordkust.

bron: klimaatinfo.nl

Nachtleven / Evenementen

Seminyak bestaat eigenlijk uit twee straten, de Jalan Dyana Pura die bekend staat als (homo) barstrip en Jalan Laksmana, dit is de restaurant strip.

Op de barstrip vind je Mixwell, hier worden bijna elke avond/nacht drag-shows georganiseerd, en met name vrijdag- en zaterdagnacht is het druk, gelegen aan de levendige Camplung Tanduk Street. Mixwell is een geweldige plek om rond te hangen voordat je verder gaat naar de clubs. De beste tijd om te gaan is tussen 23.00 uur en 02.00 uur.

Bali Joe ligt naast Mixwell en kenmerkt zich verder door leuke gogo dansers en het publiek wordt uitgenodig om heerlijk mee te zingen. De hele nacht is er een grote afwisseling in de voorstellingen, podium- en barprestaties, zoals ook een uitstekende lipsynchronisatie door vrouwelijke imitators en ook kom je hier als je heerlijk wilt dansen. Geopend vanaf 16.00 uur tot 03.00 uur in de nacht.

En Facebar ligt weer naast naast Bali Joe. De focus ligt hier meer op de gogo dansers met een 'shower-dancing' en paaldansen. Deze bar is dagelijks geopend van 19.00 uur tot 03.00 uur.

Head Beach Club is een beach club met restaurants en strandbedjes compleet met infinity pool en uitzicht op de zonsondergang. Potato Head Seminyak is gestyled met Balinese kopies van de geliefde retro designs uit de jaren 50, zoals dressoirs, tafeltjes en banken. Iets duurder dan de standaard Balinese prijzen, maar je relaxed hier in luxe!

Stranden

Lange kustlijnen, wuivende palmbomen, en een blauwe zee maken het Indonesische eiland Bali tot een paradijs op aarde. De meeste stranden liggen relatief dichtbij de grotere plaatsen en zijn goed bereikbaar, maar er zijn ook heel veel kleine baaien. Ga op ontdekking en ontdek dat er een grote variatie is in stranden op Bali, van vulkanische stranden in het noorden, tot kleine baaien en heerlijke lange witte zandstranden.

batu belig

Geen enkel strand op Bali is een exclusief gay-strand, maar er is een strand bij Seminyak, genaamd Batu Belig, of in het Indonesisch Ganesha of Petitenget Beach op Jalan Petitenget Road in Seminyak dat een populaire ontmoetingsplaats is voor homo’s. Je komt er door via de onverharde weg naat Hu’u Bar naar beneden te gaan tot je bij het Callego Massage en Restaurant komt. Vervolgens loop je 500 meter in westelijke richting (van Kuta af). Hier kun je ligbedden huren op het zand- en grasgedeelte. Pas op, er zijn jongens die ook andere diensten aanbieden. Vaak lijkt het gratis, maar dit is niet het geval!

 

 

 

GAY VILLA ANGELO OCEANVIEW - SEMINYAK / BALI

GAY VILLA ANGELO OCEANVIEW - SEMINYAK / BALI

BALI
Gay Villa Angelo is een kleine luxe villa waar het dragen van kleding optioneel is en die is voorzie Meer info

Helaas zijn er geen cruise aanbiedingen op deze locatie op het moment.