COSTA BRAVA

COSTA BRAVA

Things to do - general

Het voormalige vissersdorp Sant Antoni de Calonge in de Costa Brava is samen met het historische Calonge een buurtschap in het noordelijk gedeelte van de Costa Brava. Sant Antoni de Calonge ligt prachtig in een baai en wordt afgeschermd door het Gavarres Gebergte. Calonge ligt 3 kilometer van de kust en is het culturele- en historische centrum van deze streek. Al in de oudheid wordt deze streek bewoond omdat er overblijfselen zijn gevonden uit de oudheid en daarom is deze plaats extra geschikt voor mensen die van cultuur en historische bezienswaardigheden houden. Een voorbeeld hiervan is Puig ses Forques. En vergeet dan ook niet een bezoek te brengen aan het kasteel van Calonge. Ook de strandliefhebbers komen hier aan hun trekken door de grote verscheidenheid aan stranden en baaien.

Gayaway heet je van harte welkom in Sant Antoni de Calonge in de Costa Brava.

Land Spanje
TalenSpaans, Engels, Duits en soms Nederlands
ValutaEuro

Weer en klimaat

De Costa Brava heeft een warm Mediterraan klimaat met milde winters en warme soms hete zomers. De Middellandse Zee heeft een grote invloed op het klimaat van de Costa Brava. Mede door deze invloed zullen er hier minder snel weersextremen voorkomen dan in de meer landelijk gelegen delen van Spanje. De neerslag is gelijkmatig verdeeld over het gehele jaar al is er een licht verhoging merkbaar in het voor- en najaar. Dit is gelijk qua weer de aangenaamste periode om aan de Costa Brava te verblijven.

Nachtleven / Evenementen

Er zijn geen gay bars in Sant Antoni de Calonge.

Hier geniet je van gezellige Spaanse restaurants en terrassen, waar je met heerlijk uitzicht op zee geniet van fantastisch Spaanse (vis)gerechten. Ook zijn er gezellige barretjes en discotheken om je tijdens de avonden niet te vervelen!

maar wil je toch echt het gay-uitgaansleven beleven? Hiervoor moet je naar Mas Marco Santa Cristina d'Aro op 11 kilometer, een van de Costa Brava's top LGBT clubs, met dans, chillen, muziek en nog veel meer!

mas-marco

De neonlichten op de gevel laten weten dat je bent aangekomen bij Mas Marco, een holebi-club gevestigd in Santa Cristina d'Aro. Sinds 1988 worden hier de enkele van de grootste en meest memorabele feestavonden de Costa Brava georganiseerd. Met verschillende ruimten en een muzikale selectie die varieert van house tot dance en trance, kun je je de hele avond en nacht uitleven op de dansvloer. Maar als je liever niet wilt zweten en wilt dansen, ga dan ontspannen in de speciale chill-out zone, compleet met banken

OF

naar Lloret de Mar, op 50 kilometer, want daar heb je 3 gaybars:

DAVIDS BAR

david
Davids Bar is gelegen in de Calle Migdia, nummer 53. De bar is het gehele jaar geopend van 23:00 tot 03:00. In de winter is de bar gesloten op maandag. De klantenkring van David's zijn meestal (jonge) mannen, en vooral een jonger publiek.
INCOGNITO BAR

incognito

Vlakbij Davids bar heb je de Incognito Bar. Deze is alleen gedurende het zomerseizoen geopend van 22.00 uur tot 03.00 uur. Hier komen vooral homo’s en er worden videos vertoont.

 

BUBU’S BAR

bubu

Vlakbij Davids en Incognito Bar ligt Bubu’s gelegen op een helling. Bubu’s is al geopend vanaf 11.00 uur tot 03.30 in de nacht. Het heeft een kleine dansvloer en een donkere kamer aan de achterkant voor degenen die privé willen gaan. Tijdens de wintermaanden is Bubu alleen geopend op vrijdag- en zaterdagavond.

Stranden

stadsstrand

De kust in dit gebied is in te delen in twee soorten: zandstranden en inhammen bij de klif. Het meest populaire strand, “Sant Antoni” ligt vlak in het centrum en neemt een derde van de lokale baai in beslag. De mooie beboomde promenade is heel breed en biedt bezoekers alle denkbare faciliteiten.

Zuidwaarts, gescheiden door de “Riera de Calonge”, vind je het uitgestrekte, stadsstrand van “Torre Valentina”. Daarnaast, begint één van de mooiste wandelpaden van Calonge. De promenade loopt parallel met de zee en kronkelt door de prachtige dennenbossen en langs de prachtige stranden.
sant-antoni-de-calonge

Een echte topper is de “Cala de Roques Planes”, waarvan de bijzonder gladde rotsen gevormd zijn door duizenden jaren erosie.

Naar het einde van de wandeling toe, bereikt u de spectaculaire rotsvorming, bekend als “Cap Roig”, bestaande uit voornamelijk veldspaat kristallen die het haar kenmerkende rode kleur geven.

 

MARAKASA BED & BREAKFAST - SANT ANTONI DE CALONGE

MARAKASA BED & BREAKFAST - SANT ANTONI DE CALONGE

SANT ANTONI DE CALONGE
Het Marakasa B&B wordt gerund door twee leuke vrouwen en ligt op minder dan 2 minuten lopen van Meer info

Helaas zijn er geen cruise aanbiedingen op deze locatie op het moment.