SPANJE

SPANJE

Things to do - general

Spanje staat met recht al jaren in de top 5 als een van de gay-vriendelijkste vakantielanden, omdat de LGBT-gemeenschap al jaren voorop loopt in het toekennen van homorechten en omdat de acceptatie van homoseksuelen op een zeer hoog niveau staat.

Barcelona, de Catalaanse hoofdstad is een trekpleister voor lesbiennes en homo’s over de hele wereld. In de wijk Eixamle zijn cafés, winkels en nachtclubs voor homo’s te vinden. En op slechts twee uur vliegen ben je zo in Barcelona! Ideaal voor een weekendje weg!

Het zuiden van het eiland (Maspalomas en Playa del Ingles) zijn geliefde bestemmingen bij de homo’s. In het Yumbo Center in Playa del Ingles zijn gezellig bars te vinden, waarvan er circa 40 gericht zijn op homo’s. Het Yumbo Center is overdag een winkelcentrum, maar ’s nachts wordt het één van Europa’s grootste homo-ontmoetingsplaats. Tevens is het naaktstrand van Playa del Ingles een populaire spot voor gays.

En natuurlijk Ibiza, de place to be voor party, zon, zee en strand. Hier bieden wij twee leuke accommodaties aan, eentje met gay-management en eentje exclusief voor de LGBT markt in San Antonio.

En aan het vaste land zijn wij zeer enthousiast dat wij twee gay-management accommodaties hebben kunnen contracteren. In de Costa Brava met twee hele leuke vrouwen en in de Costa del Sol/Andalusië twee accommodaties met elk twee geweldige mannen.

Gayaway heet je van harte welkom in Spanje!

 

Land Spanje
TalenSpaans, Engels, Duits en soms Nederlands
ValutaEuro

Weer en klimaat

Hoewel velen bij Spanje denken aan warm zomers weer, gaat dat niet altijd op. De zomermaanden zijn inderdaad droog en warm tot zeer warm, maar in de wintermaanden kan het in grote delen (erg) winters zijn. Dat heeft vooral te maken de aanwezigheid van berggebieden en het ontbreken van de invloed van de Middellandse Zee in het binnenland en noordwesten van Spanje.
Volgens het Sydow-Wagner klimaatsysteem heeft Spanje 3 klimaatgebieden:

  • de eilanden en de kustgebieden in het zuiden en oosten hebben een mediterraan klimaat
  • het centrale binnenland heeft een landklimaat
  • het noorden en noordwesten heeft een zeeklimaat

Hoewel de Canarische Eilanden officieel bij Spanje horen, is het klimaat afwijkend van het vasteland van Spanje. Dit is omdat de eilanden geografisch bij Afrika liggen. In de wintermaanden is het gemiddeld warmer dan op het vasteland, in de zomer is het meestal minder heet dan langs de Spaanse Costa's.

Uitzonderingsgevallen zijn oostenwinden die zeer warme lucht uit de Sahara meenemen en de temperaturen op kunnen laten lopen tot boven de 40 graden. Deze wind wordt sirocco genoemd, indien het gepaard gaat met vele woestijnstof noemt men dit verschijnsel Calima. Je ziet dan vrijwel geen hand voor ogen en dat in combinatie met extreme hitte maakt het zeer onaangenaam. Zulke omstandigheden duren gelukkig nooit lang.

In de winter is het op de Canarische Eilanden vaak lenteachtig, hoewel slecht weer met veel wind en neerslag zeker tot de mogelijkheden behoren. Vooral als er boven West-Europa sterke hogedrukgebieden liggen zorgt dat tijdens de periode november tot en met februari geregeld voor veel regen en wind.

Bron: klimaatinfo.nl

Nachtleven / Evenementen

In een groot aantal plaatsen zijn specifieke wijken, buurten of centra waar het uitgaansleven speciaal gericht is op de gayreizigers!

Barcelona, de Catalaanse hoofdstad is een trekpleister voor lesbiennes en homo’s over de hele wereld. In de wijk Eixamle zijn cafés, winkels en nachtclubs voor homo’s te vinden.

Het zuiden van het eiland (Maspalomas en Playa del Ingles) vind je een groot centrum die erg geliefd is bij de gayreiziger. In de Yumbo, in Playa del Ingles zijn gezellige bars te vinden, waarvan er circa 40 gericht zijn op homo’s. Het Yumbo Center is overdag een winkelcentrum, maar ’s nachts wordt het één van Europa’s grootste homo-ontmoetingsplaats.

Stranden

Het vaste land en de eilanden hebben talloze kilometers strand. Heerlijke zand- en kiezelstranden en kleine baaitjes. Veel plaatsen hebben stranden die graag bezocht worden door gays, maar zijn niet per definitie een gaystrand. Nudisme is nog een jong fenomeen in Spanje, maar het is niet verboden. Ze vinden het zelfs een recht om naakt te recreëren. Vooral aan de Middellandse Zeekust en Balearen zijn veel naaktstranden, maar ook op Gran Canaria vind je er eentje!

ALMOHALLA51 - ARCHIDONA

ALMOHALLA51 - ARCHIDONA

ANDALUSIE
Het team van Gayaway is heel enthousiast over onze nieuwe aanwinst in Spanje, Almohalla51. Deze gayo Meer info
BIRDCAGE RESORT - A GAY LIFESTYLE HOTEL - PLAYA DEL INGLES

BIRDCAGE RESORT - A GAY LIFESTYLE HOTEL - PLAYA DEL INGLES

GRAN CANARIA
The Birdcage-Resort is een fraai 4* Gay Boutique Hotel in Playa del Ingles – Gran Canaria. Het Meer info
CASA ALEXIO *** - TALAMANCA (IBIZA-STAD)

CASA ALEXIO *** - TALAMANCA (IBIZA-STAD)

IBIZA
Dit mooie designachtige Gay only Guesthouse is gelegen in de residentiële wijk Jesus op Ibiza. Het i Meer info
LOS ALMENDROS - PLAYA DEL INGLES

LOS ALMENDROS - PLAYA DEL INGLES

GRAN CANARIA
Los Almendros is een verzorgd bungalowcomplex bestaande uit 33 bungalows. Het is geen gay only compl Meer info
MARAKASA BED & BREAKFAST - SANT ANTONI DE CALONGE

MARAKASA BED & BREAKFAST - SANT ANTONI DE CALONGE

SANT ANTONI DE CALONGE
Het Marakasa B&B wordt gerund door twee leuke vrouwen en ligt op minder dan 2 minuten lopen van Meer info
PASO CHICO - PLAYA DEL INGLES

PASO CHICO - PLAYA DEL INGLES

GRAN CANARIA
Paso Chico heeft sinds mei 2014 twee nieuwe managers, Markus en Thomas maken van het complex een hee Meer info
RITUAL *** -  TORREMOLINOS

RITUAL *** - TORREMOLINOS

ANDALUSIE
        OPENING 19 MEI 2017 “Open-Friendly” en gericht op de gayreizigers, is Ho Meer info
TENESOYA - PLAYA DEL INGLES

TENESOYA - PLAYA DEL INGLES

GRAN CANARIA
Bungalows exclusief ontworpen voor het Gay toerisme, bestaande uit 12 eenheden met een of twee slaap Meer info
THE PURPLE BY IBIZA FEELING *** - SAN ANTONIO

THE PURPLE BY IBIZA FEELING *** - SAN ANTONIO

IBIZA
The PURPLE is een droom die uitkomt in Ibiza! In 2014 is de accommodatie volledig gerenoveerd en hee Meer info
TROPICAL LA ZONA - PLAYA DEL INGLES

TROPICAL LA ZONA - PLAYA DEL INGLES

GRAN CANARIA
“A place where everyone is gay”, wat wil je nog meer. In deze prachtige kleurrijke bungalows kun je Meer info

Helaas zijn er geen cruise aanbiedingen op deze locatie op het moment.