Gran Canaria

Gran Canaria

Things to do - general

Gran Canaria heeft een van de grootste en meest bruisende homo- en lesbiennescènes van heel Europa. De populairste hotspots zijn te vinden rond Playa del Inglès en Maspalomas. Gran Canaria heeft ook een zeer unieke ligging,  ter hoogte van de Sahara, waardoor het het gehele jaar heerlijk vertoeven is. Naast de tientallen gaybars, restaurants, winkels en club gelegen in de Ymbo vind je er gay- en nudistenzandstranden, kleurrijke regenboogvlaggen worden vol trots getoond, uitbundige dragqueens treden op in bars en de stemming is ruimdenkend, gezellig en uitnodigend. Hoogtepunt is de de GayPride welke elkaar jaar in mei wordt gehouden, in en rond het Yumbo Centrum. De festiviteiten duren een week en er zijn zangers, artiesten en internationaal bekende DJ’s, die allemaal op de laatste dag in een grote carnavalsoptocht meelopen.

Gayaway heet je van harte welkom op Gran Canaria.

Land Spanje
TalenSpaans, Duits, Engels en soms ook Nederlands
ValutaEuro

Weer en klimaat

Het weer op het eiland Gran Canaria wordt gekenmerkt door de noordoostpassaat en de Canarische Stroom waardoor het klimaat aan de kustgebieden bijna constant is. Hierdoor is Gran Canaria zeer geschikt als winterzon bestemming ook de constante zeetemperatuur werk hier aan mee. In de wintermaanden is het vrijwel altijd lenteachtig weer met een grote kans op zon, temperaturen rond de 20 graden en een vrij lage kans op neerslag. Niet voor niets is Gran Canaria het hele jaar door populair bij zonliefhebbers die in Gran Canaria een perfecte vakantiebestemming zien.

Nachtleven / Evenementen

PLAYA DEL INGLES GAY NACHTLEVEN


Yumbo opende voor het eerst zijn deuren in 1982 als winkelcentrum. Yumbo op Gran Canaria is vooral gekend bij toeristen door de spetterende avondshows. Het winkelcentrum telt 4 verdiepingen met een verscheidenheid aan winkels, restaurants, cafetaria’s en bars. Een immens groot park als binnentuin word gebruikt voor speciale evenementen. De jaarlijkse Gay Pride en Carnaval feesten worden hier georganiseerd.

Tijdens de avond transformeert het shoppen in een echte party. De restaurants met aangename terrassen in openlucht zijn volgeboekt, bars en discotheken open de deuren. Het spektakel van het commercieel centrum Yumbo begint vanaf 22 uur, het tijdstip dat de winkels hun deuren sluiten.

Chez Funny Boy's

gelegen op de tweede verdieping van de Yumbo. Funny Boy is omringd door grote sterren van Gran Canaria, zoals Alexis, Drag Anemona, Isis Baker, Miss Claudia, Vaitiare, Cristal, Armani en ook live zangers als Asa of Champagne Shirley en eindeloze gastartiesten voor een innovatieve, leuke en interactieve voorstelling waarbij het publiek ook actief betrokken wordt bij de show.

Sparkles Show Bar

geopend zeven dag per week, vanaf 21.00 met karaoke, een dagelijkse show van dragqueens, comedyshows en dansgroep Sensations, gelegen op de tweede verdieping in de Yumbo. Modern ingericht met grote flatscreens en een goede licht- en geluidsinstallatie, en natuurlijk een goede en vriendelijke service.

Mantrix Disco

is de meest populaire gay club in het zuiden van Gran Canaria. Al veel jaren komen homo’s en lesbiennes samen in deze gay club. Deze prachtige bar met een donkere kamer en afgezonderde kamers is iedere dag geopend van 02.00 uur tot 6.00 in de morgen. Plaatselijke dj’s zorgen voor de gepaste muziek.

Mykonos Bar

in Yumbo is al jaren gekend in Playa del Inglès. Popmuziek, video schermen, een dansvloer en afgezonderde ruimtes verwennen de mannen iedere dag. Mykonos Bar is geopend vanaf 23.00 uur tot 03.30 uur.

Tubos Bar

is één van de populairste gay bars in het winkelcentrum Yumbo in Playa del Inglès. Popmuziek wordt gebracht door de beste dj’s in een prachtige atmosfeer. Tubos Bar ligt op de vierde verdieping. De bar is geopend van 23.00 uur tot 03.30 uur iedere dag.

Terry Show en Ricky's Cabaret

brengen ieder op zijn eigen manier fantastische Travestie en Drag Queen shows.

GAY PRIDE VAN GRAN CANARIA

Ieder jaar is er rond de tweede week van mei, en met hoogtepunt rond 15 mei de gay pride van Gran Canaria. Vrolijke parades en optochten, feest, muziek, een waanzinnige happening die je eens mee moet maken. Wees er tijdig bij, want tijdens deze week zitten de accommodaties snel vol.

 

Stranden

GAY STRAND GRAN CANARIA

Het belangrijkste gay-strand is die natuurlijk ter hoogte van kiosk 7! Gelegen tussen Playa del Ingles en Faro Maspalomas. Vanaf bar nummer 4 is het mogelijk om naakt te gaan zonnen, maar het echt gay gedeelte is bij nummer 7. Hier zijn voor een schappelijk bedrag bedjes te huur en is het een gezellige boel met veel muziek. Met name in de weekends is het hier extra druk.

Birdcage Resort - a Gaylifestyle hotel - Playa del Ingles

Birdcage Resort - a Gaylifestyle hotel - Playa del Ingles

Gran Canaria
The Birdcage-Resort is een fraai 4* Gay Resort in Playa del Ingles – Gran Canaria. Het hotel i Meer info
Los Almendros - Playa del Ingles

Los Almendros - Playa del Ingles

Gran Canaria
Los Almendros is een verzorgd bungalowcomplex bestaande uit 33 bungalows. Het is geen gay only compl Meer info
Paso Chico - Playa del Ingles

Paso Chico - Playa del Ingles

Gran Canaria
Paso Chico heeft sinds mei 2014 twee nieuwe managers, Markus en Thomas maken van het complex een hee Meer info
Tropical La Zona - Playa del Ingles

Tropical La Zona - Playa del Ingles

Gran Canaria
HÉT GAY RESORT IN GRAN CANARIA “A place where everyone is gay”, wat wil je nog meer. In deze prachti Meer info

Helaas zijn er geen cruise aanbiedingen op deze locatie op het moment.