KAAPSTAD EN OMGEVING

KAAPSTAD EN OMGEVING

Things to do - general

Kaapstad komt steeds hoger in de top 10 als je het hebt over Gay-vriendelijke steden in de wereld. Het is naast een van de mooiste steden ook een van de meest homovriendelijke steden op het Zuidelijke halfrond.  Met een heuse gay-village, Waterfront, is Kaapstad sfeervol, gezellig maar ook uitbundig. Naast de gaypride heeft Kaapstad ook ieder jaar in december het Mother City Queer project, het grote gay-verkleedfeest, een bruisend en spectaculair feest wat je niet mag missen en in combinatie met leuke activiteiten, bezienswaardigheden en heel veel wijn, heb je hier een topvakantie!

Gayaway heet je van harte welkom in Kaapstad en omgeving!

Land Zuid Afrika
TalenZuid Afrikaans, Engels, Nederlands
ValutaZuid Afrikaanse Rand

Weer en klimaat

Kaapstad ligt in het zuidwesten van Zuid-Afrika bij Kaap de Goede Hoop. Hoewel de grootste delen van Zuid-Afrika een al dan niet gematigd subtropisch klimaat kent (savanneklimaten, steppeklimaten en woestijnklimaten) behoort dit stukje van het land tot de uitzonderingen. De combinatie van de zuidelijke ligging en de koude golfstroom waardoor het zeewater vrij koel is zorgt ervoor dat hier een mediterraan klimaat heerst met zeer milde winters en vrij warme zomers. Het grootste verschil met de rest van het land zit hem in het neerslagpatroon. Hier zijn de wintermaanden vrij nat en de zomers relatief droog. In de lokale wintermaanden (onze zomermaanden) valt er maandelijks meer dan honderd millimeter neerslag, terwijl vrijwel geheel Zuid-Afrika dan juist haar droge periode beleeft. Hoewel de temperaturen vaak nog lenteachtig zijn voelt het door regen en een relatief koele wind toch wat frisser aan dan de thermometer aangeeft.
In de zomermaanden (december tot en met maart) is het juist warm, zonnig en droog in Kaapstad. Voor velen is dit de ideale periode om de Kaap te bezoeken. Omdat de warmte gecombineerd gaat met vrij weinig neerslag is ook de luchtvochtigheid niet te hoog. Hierdoor voelt het zelden benauwd aan.

Bron: klimaatinfo.nl

Nachtleven / Evenementen

In Kaapstad zijn diverse heerlijk gaybars en ook talloze gay-friendly bars.

CREW BAR

De homobar van Kaapstad is met stip op nummer 1: Crew. Hier is het altijd druk en gezellig. Deze bar profileert zich als homobar, maar wordt ook graag bezocht door hetero’s, mede omdat er vaak leuke evenementen worden georganiseerd. Knappe barmannen,  sexy gogo-dansers, goede muziek en twee dansvloeren zorgen voor deze gezelligheid. De drankjes zijn wel aan de prijzige kant. De bar is dagelijks geopend van 21.00 – 04.00 uur.

CAFE MANHATTAN

Gelegen in Pink Village, op de hoek van Chiappini Street en Waterkant Street vind je Café Manhattan. Het is niet per definitie een gaybar, maar wel heel erg geliefd bij Gays en mannen komen dan ook van heinde en verre naar deze gezellige bar en restaurant. Naast het cafe worden hier ook diverse burgers en ander pubfood geserveerd. Vanaf het terras is het heerlijk mensen kijken. Ook worden er regelmatig exposities gehouden en gezellige feesten. Dagelijks geopend van 12.00 – 23.00 uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stranden

Er zijn geen officiele gaystranden, maar er zijn er een aantal die zeer geliefd zijn bij gays, zoals het Sandy Bay strand ten zuiden van Kaapstad.

 

SANDY BAY BEACH

Sandy Bay in West-Kaap ligt aan een stukje nog niet ontdekt door het massatoerisme en daarom prachtig en onbedorven. Het ligt wel behoorlijk afgelegen en is lastig te bereiken. Dit stukje strand heeft als mooie bijnaam 'kaalgatstrand'. Het is erg populair in de gay-scene en naakt zonnen en zwemmen is hier toegestaan. Sandy Beach heet een parelwit strand dat wordt omgeven door witte duinen en een steile berghelling. Je hebt er een fenomenaal uitzicht over de Atlantische Oceaan.

CLIFTON 3 STRAND

Rondom Kaapstad er zijn vier Clifton stranden. Trendy stranden waar het vooral zien en gezien worden is. Deze vier stranden worden gescheiden door rotspartijen die de gasten ook tegen de soms harde zuidoostenwind beschermen. Elk strand van Clifton trekt een verschillend publiek, op Clifton 1 en 2 tref je voornamelijk modellen, Clifton 3 is traditioneel het strand voor de mannelijke gayscene en op Clifton 4 brengen families met kinderen graag de dag door.

CACTUS HOUSE - KAAPSTAD

CACTUS HOUSE - KAAPSTAD

KAAPSTAD EN OMGEVING
Een exclusief verblijf voor mannen aan de voet van de Tafelberg, een van de zeven nieuwe wereldwonde Meer info
PINK ROSE GUESTHOUSE - SOMERSET / KAAPSTAD

PINK ROSE GUESTHOUSE - SOMERSET / KAAPSTAD

KAAPSTAD EN OMGEVING
  The Pink Rose Guesthouse & Spa is het eerste roze en gay guesthouse dat onderdak biedt in Meer info

Helaas zijn er geen cruise aanbiedingen op deze locatie op het moment.