Mykonos

Mykonos

Things to do - general

MYKONOS GAY

Mykonos is een van de meest bekende en succesvolle toeristische eilanden in de wereld. Deze beroemde kosmopolitische bestemming met moderne faciliteiten, verwelkomt talloze veeleisende toeristen en vaste bezoekers van over de hele wereld.

Mykonos is een van de meest beroemde Griekse homo-eilanden bekend om zijn schilderachtige wit geschilderde dorpjes. Het heeft een grote en kosmopolitische nachtleven waar bezoekers van over de hele wereld feest na een dag van ontspannen en zonnen op een van de mooie witte stranden.

Mykonos is al jaren een  zeer succesvolle bestemming bij de gays, met name van midden juli tot begin september!

Gayaway heet je van harte welkom op Mykonos!

 

Land Griekenland
TalenGrieks, Engels en Duits
ValutaEuro

Weer en klimaat

Mykonos heeft warm mediterraan klimaat. Doordat het eiland in de Egeïsche zee ligt waait er een constante zeebries over het eiland heen. Dit zorgt ervoor dat de warmste dagen van het jaar een stuk aangenamer worden. De wintermaanden zijn er zacht maar het regent dan wel veel. De zomers zijn er warm en kurkdroog.

bron: klimaatinfo.nl

Nachtleven / Evenementen

Mykonos staat natuurlijk in eerste instantie bekend als een eiland waar het uitgaansleven hoogtij viert. Er zijn niet alleen bars speciaal voor homo’s en lesbiennes, maar er zijn ook bars die uitkomen op het strand en hierdoor heb je dus ook fantastische strandfeesten! Hier duurt feesten dan ook de hele nacht door tot in de vroege uurtjes!

Naast bars en discotheken heb je ook een openluchtbioscoop en een groot aantal restaurantjes waar de lokale bevolking je van harte welkom heet.

Hieronder een selectie van bars en discotheken:

JACKIE 'O

 

Jackie'O, op het einde van de zeeoever "Yalos". Vanaf de late namiddag, net voor zonsondergang, is het prima chillen met champagne, cocktails en lounge muziek. Als de wind niet sterk is zullen er ook ligstoelen te vinden zijn. Heel druk vanaf middernacht tot het einde van de ochtend!

BABYLON

Babylon, in de stad bij de zee, naast de Jackie O' Bar, is een homo-vriendelijke bar met te gekke sfeer, dans en muziek en buiten tafeltjes bij de pier. Fijne plek om te ontspannen.

54

Bij “@54” vind je de nieuwe homovriendelijke funky disco waar iedereen op zat te wachten. Koffieshop overdag, live-saxofoon bij zonsondergang, en discothee heet tot heel vroeg in de ochtend! Je vindt deze combi bar/discotheek aan de achterkant van het centrale taxi plein in de stad (waar de bar Ramrod te vinden was).

LOLA

Lola – de nieuwste bar die geopend is op 19 november 2016, met hosts Gilles en Dimitris van de bekende Magic Garden Bar. Deze bar heeft een cabaret en een theatraal decor. De sfeer is warm en uitnodigend en de service is uitstekend met een interessante mix muziek. Een perfect begin voor 'n nacht uitgaan.

PORTA BAR

Porta Bar: Is al jaren een begrip in Mykonos en trekt na zoveel jaren trekt nog altijd vele vaste holebi bezoekers aan!

De populairste en grootste (beach) club van Mykonos is Paradise op het gelijknamige Paradise Beach. Andere populaire beach clubs zijn Tropicana en Kalua. De clubs waar je goed kunt uitgaan op Mykonos zijn Cavo Paradiso, Space en Guzel.

Stranden

Mykonos heeft schitterende stranden en varieren van verlaten kleine baaitjes met kiezels tot lange eindeloze zandstranden met groen-blauw zeewater.

  • Elia: Groot strand met gemixte zonaanbidders: hetero en homo. 3 restaurants en tavernas. Naaktbaden mogelijk aan een kant. Niet te vol. Laatste halte voor de bootjes die vertrekken van het strand van Platis Yialos. Er gaat ook een busdienst vanaf Chora hier naar toe.
  • Agrari: één meer afgezonderd, charmant, kleiner strand van Elia, op slechts 5min. loopafstand verwijderd. Weinig mensen.
  • Super Paradijs: (plaatselijk Plintri genaamd) prachtig strand met glashelder blauw water in een kleine maar diepe baai: de helft van strand is volledig gay waar het naaktbaden is toegestaan, vooral op de rotsige kust. Het beroemdste gay strand in dit deel van het Middellandse Zee.
  • Panormos & Agio Sostis: meer geïsoleerde, niet overbevolkte, stranden in het noordelijke deel van het eiland, met gemengde gasten. Eigen vervoer is noodzakelijk.
  • Paranga: op 15min. afstand van het strand van Platis Yialos. Een klein, hoofdzakelijke gay strand. Naaktbaden op de rotsige landtong is toegestaan. Er zijn goede tavernas in de buurt.
  • Paradijs (Kalamopodi): mooi strand, niet gay, hoofdzakelijk jong publiek. Beroemd van de hippie jaren. Bereikbaar met de bus.
  • Lia: het laatste en meest afgelegen strand, 14 kilometer vanaf de stand, eigen vervoer is daarom noodzakelijk of je gaat er met een taxi naar toe. Voor alleengangers en rustzoekende types is dit strand zeer geschikt. Heeft een vis taverna.

 

Elena Sea View Hotel Mykonos

Elena Sea View Hotel Mykonos

Mykonos
Het Elena Sea View hotel in Mykonos heeft een uitstekende ligging in het centrum van Mykonos stad, o Meer info

Helaas zijn er geen cruise aanbiedingen op deze locatie op het moment.