Oostenrijk

Oostenrijk

Things to do - general

GAYVAKANTIE OOSTENRIJK

Omgeven door witte Alpentoppen, groene weides, blauwe meren ben je in Oostenrijk verzekerd van een kleurrijke vakantie! Of je nu houdt van wintersporten, actief buiten bezig zijn, rustig wandelen of genieten van de natuur, het kan allemaal in Oostenrijk. Dit prachtige land gecombineerd met de Oostenrijkse gastvrijheid zorgt dat je een heerlijke vakantie hebt in dit afwisselende land.

Gayaway heet je van harte welkom in Oostenrijk. “Grüß Gott”

 

 

TalenDuits
ValutaEuro

Weer en klimaat

Oostenrijk kent volgens het Köppen-systeem drie verschillende klimaten. De hoogste gebieden in onder andere Tirol en Vorarlberg hebben een hooggebergteklimaat (type EH) en de lagergelegen delen een gematigd landklimaat (type Dfb). De overgangsgebieden tussen deze twee klimaatzones hebben een koud landklimaat met koude winters en vrij koele zomers.
Dat Oostenrijk een landklimaat heeft en vrijwel geen invloed heeft van de zee is te merken aan het grimmige karakter van het weer. Het weerbeeld kan binnen één of enkele dagen totaal omslaan en ook binnen het land zelf kunnen er op hetzelfde moment vrij grote verschillen in weertype en temperatuur voorkomen. Vooral de Alpengebieden zijn hier zeer vatbaar voor en zelfs per berg of zijde van een berg kunnen er grote verschillen voorkomen.

bron: klimaatinfo.nl

Gasthof Fair - Mörtschach

Gasthof Fair - Mörtschach

Oostenrijk
Bij vakantie in Oostenrijk denk je meteen aan skiën, maar Oostenrijk is zoveel meer dan alleen maar Meer info

Helaas zijn er geen cruise aanbiedingen op deze locatie op het moment.

Bezienswaardigheden

Gayaway biedt een accommodatie aan in het gebied van Heiligenblut-Grossglockner:

SKIËN

 

Mörtschach ligt in het skigebied Heiligenblut-Grossglockner.

Met de skipas "Grossglockner" heb je toegang tot 55 km aan sneeuwzekere, brede pistes en 12 liftinstallaties op een hoogte tussen 1.301 en 2.989 m. Het gebied is zeer geschikt voor skiërs, snowboarders en carvers op beginnersniveau en die willen wintersporten op de middelzware trajecten. Voor de langlaufers is er meer dan 70 kilometer aan loipes.

HEILIGENBLUT

Heiligenblut is nog een écht authentiek Oostenrijks bergdorp en staat  vooral bekend om z'n karakteristieke kerk.

OUTDOORACTIVITEITEN

In de omgeving zijn mogelijkheden voor rodelen, raften en wandelen. Ook kan je hier een prachtige wandeling maken naar een indrukwekkende waterval.