CAMBODJA

CAMBODJA

Things to do - general

Van 1975 tot 1979 was Cambodja gevuld met terreur, genocide en een vreselijk nare oorlog, die voor tussen de twee en drie miljoen doden heeft gezorgd. Van deze oorlog is nog veel terug te vinden, maar gelukkig is het leven nu rustig en volledig gestabiliseerd.

Dit kleine land ligt ingeklemd tussen Thailand en Vietnam en heeft ongeveer 14 miljoen inwoners. Cambodja wordt ook steeds meer ontdekt als toeristische bestemming, want Cambodja kan met recht een delicatesse voor de ware reisliefhebber worden genoemd. Cambodja is één van de meest kleurrijke landen in heel Azië. Het is een uniek land met een zeer rijke geschiedenis en cultuur van de Khmerbevolking met een stukje Franse invloeden. Het land biedt een afwisseling van wereldberoemde tempelcomplexen zoals Angkor Wat, tropische witte zandstranden, een zeer authentiek binnenland waar je terug gaat in de tijd en vele mogelijkheden om dit prachtige landschap te ontdekken: per fiets, boot of zelfs per ossenwagen. Cambodja heeft ook een zeer unieke Fauna. Niet voor niets dus een heel indrukwekkend, afwisselend en fascinerend land. Het land staat ook zeer open voor de gay-community en sinds 2004 wordt er ieder jaar een gay-pride gehouden in Phnom Penh. Koning Sihanouk, die zeer gerespecteerd wordt in zijn land, heeft de steun voor homohuwelijk in 2004 uitgesproken. Toch is het nog niet helemaal geaccepteerd, maar omdat de cultuur overwegend boeddhistisch is, is er niet het soort van agressieve reactie tegen homo’s en lesbiennes zoals we kunnen zien in de christelijke of islamitische culturen. Je kan hier overal vrij rond lopen zonder agressie.

Gayaway heet je dan ook van harte welkom in Cambodja.

 

Land Cambodja
TalenEngels en Khmer
ValutaUSDollar en Cambodjaanse Riel

Weer en klimaat

Cambodja heeft een gemiddelde etmaaltemperatuur die rond de dertig graden Celsius ligt gedurende het hele jaar. In het droge seizoen bereikt de gemiddelde maximumtemperatuur met gemiddeld 30 graden haar laagste punt, waarna dit snel oploopt naar gemiddeld 34 tot 37 graden in april. Zodra in mei het regenseizoen begint zie je de gemiddelde temperatuur langzaam teruglopen, hoewel de gevoelstemperatuur niet lager lijkt. Dit komt door de hoge relatieve luchtvochtigheid, die in het natte seizoen op kan lopen naar meer dan tachtig procent. Het Cardamomgebergte en het Olifantgebergte zorgen ervoor dat de centraal gelegen laagvlakte van Cambodja niet altijd door regenbuien bereikt kan worden en dat landinwaarts de temperaturen soms flink op kunnen lopen naar voor deze regio vrij ongebruikelijke temperaturen van rond de veertig graden Celsius.

bron: klimaatinfo.nl

Nachtleven / Evenementen

Zowel in Phnom Penh en Siem Reap is een levendige gay-scene. Zie voor meer informatie deze bestemmingen.

Stranden

Cambodja is nog vrijwel onontdekt door reizigers en beschikt over een lange kust en veel eilanden. In het zuiden van Cambodja zijn zelfs meer dan 60 kleine onbewoonde eilanden. De namen van de eilanden beginnen met “Koh” wat staat voor eiland.

KOH TONSAY

Het eiland Koh Tonsay, ook wel Rabbit Island genoemd ligt voor de kust van Kep. Vanaf de kleine haven is het ongeveer een half uurtje varen en dan ben je er.  Onbewoond is het niet, er leven een aantal families die van de visserij en kokosnoten verkoop leven. Ook verhuren ze er een aantal eenvoudige houtenhutjes voor lage bedragen. Nestel jezelf in een hangmat en geniet van het onbezorgde leven.

SIHANOUKVILLE

Sihanoukville is een geliefde plaats bij toeristen en Cambodjanen. Sihanoukville heeft een aantal stranden, de populairste stranden zijn  Ochheutal Beach en Otres Beach. Occheuteal Beach is een populair strand en staat bekend om zijn vele barretjes, bbq’s en strandfeesten. Otres Beach is een wat rustiger strand en juist daarom ook erg leuk. Voor de kust liggen ook een paar kleine eilandjes die je met bootje kunt bezoeken. Meer in het noorden heb je Independence Beach en Serendipity Beach liggen. De stranden zijn nu nog redelijk rustig, maar de Chinezen hebben dit gebied ook ontdekt en zijn druk met investeren door grote en hoge resorts te bouwen.

KOH RONG

Koh Rong is het grootste eiland van Cambodja, maar desondanks zijn er (tot nu toe) alleen een paar vissersdorpjes en een aantal goedkope en eenvoudige accommodaties. De boottocht vanaf de grote kustplaats Sihanoukville duurt 2,5 uur, maar dit is zeker de moeite waard. Hier waan je je in het paradijs. Witte zandstranden, maar ook avontuur. Ontdek de kus per kajak, ga speervissen of maak een trekking het binnenland in.

Dit zijn er slechts een paar, wij van Gayaway adviseren je graag over nog meer stranden in Cambodja.

ARTHUR & PAUL - PHNOM PENH

ARTHUR & PAUL - PHNOM PENH

Phnom Penh
Ga op 100% gay-avontuur in het hart van Phnom Penh, het eerste gay spa-boutique hotel-restaurant-bar Meer info
MEN'S RESORT - SIEM REAP

MEN'S RESORT - SIEM REAP

SIEM REAP
Een hotel exclusief voor homomannen vanaf 18 jaar! MEN’S Resort is de enige spa die voldoet aan inte Meer info

Helaas zijn er geen cruise aanbiedingen op deze locatie op het moment.