Phnom Penh

Phnom Penh

Things to do - general

Phnom Penh ligt in het zuidoosten van Cambodja bij de samenvloeiing van de rivieren Mekong en de Tonlé Saprivier. Het is de hoofdstad van het land. De naam betekent de heuvel (Phnom) van Penh. Volgens de legende zou een vrouw genaamd Penh vier Boeddhabeelden hebben gevonden die door de rivier de Mekong aangespoeld waren. Ze plaatste de beelden in een gebedsplaats op een heuvel. Deze gebedsplaats bestaat nog steeds en is de Wat Phnom Daun Penh (beter bekend als de Wat Phnom of Heuveltempel). Phnom Penh heeft ongeveer 1,3 miljoen inwoners. In de stad vind je nog veel Franse gebouwen. Phnom Penh heeft een regelmatig stratenpatroon, doorsneden door brede boulevards. In de “Franse wijk” zijn het hoofdpostkantoor, de Nationale Bibliotheek en hotel Le Royal prachtige voorbeelden van de koloniale Franse stijl.

Land Cambodja
TalenCambodjaans en Engels
ValutaUSDollar en Cambodjaanse Riel

Weer en klimaat

Phnom Penh heeft een tropisch moessonklimaat met een droge periode vanaf eind november tot eind april en een regenseizoen dat in mei begint en tot in de loop van november aanhoudt. In deze periode valt ruim negentig procent van de totale jaarlijkse neerslagsom en is er een hoge relatieve luchtvochtigheid bij tropische temperaturen die overdag boven de dertig graden liggen. Wie de stad wil bezoeken kan dat beter in de wintermaanden doen als de temperatuur iets aangenamer is, de dagen overwegend zonnig zijn en het door een lagere relatieve luchtvochtigheid minder klam is dan in de zomermaanden.

bron: klimaatinfo.nl

Nachtleven / Evenementen

BLUE CHILLI BAR

Langste lopende gay bar in Phnom Penh en een van de meest populaire. Blue Chilli trekt een goede mix van expats, locals en toeristen aan.

Open elke avond, met shows op donderdag, vrijdag en zaterdagavond. De bar bevindt zich in de buurt van het Nationaal Museum.

ARTHUR & PAUL


In het souterain van hotel Arthur en Paul zit deze gaybar, in de trendy BKK1 buurt van Phnom Penh, populair bij lokale homo's, expats en bezoekers. Open vanaf 17.00 uur.

SPACE HAIR SALON & BAR

Bar geopend vanaf 10.00 uur in de ochtend tot 01.30 in de nacht. De bar is in 2013 geopend. De ruimte trekt een gemengde menigte van lokale mannen en buitenlanders van alle leeftijden. Deze gaybar serveert een breed scala aan cocktails, bieren, wijnen en andere drankjes. Probeer een van hun handtekeningdrankjes. DJ's spelen een mix van R & B, de jaren 80 en hits. Gratis WiFi beschikbaar.

PRIDE OF PHNOM PENH (POPP)

Nieuwe locatie sinds juli 2017. POPP is een populaire gay bar met live bands, drag shows en go-go dansers. Bezet op vrijdag en zaterdag.

TOOLBOX BAR

Phnom Penh's stijlvolle, maar casual nieuwe gay bar. Toolbox heeft een bar en serveert ijskoud Tiger-bier, evenals gemengde drankjes en cocktails van uitsluitende premiummerken. Geniet met de jongens in het zwembad in een prettige van airconditioning voorziene omgeving.

U kunt met de jongens in het zwembad spelen of met hun schattige en vriendelijke personeel praten, in een van airconditioning voorziene omgeving. Sexy mannen dansen op dinsdag tot en met zaterdag vanaf 22 uur. Happy hour 6-9pm.

Gelegen op street 174, tegenover Valentino's gay disco.

ARTHUR & PAUL - PHNOM PENH

ARTHUR & PAUL - PHNOM PENH

Phnom Penh
Ga op 100% gay-avontuur in het hart van Phnom Penh, het eerste gay spa-boutique hotel-restaurant-bar Meer info

Helaas zijn er geen cruise aanbiedingen op deze locatie op het moment.