AMSTERDAM

AMSTERDAM

Things to do - general

Amsterdam, is de gay-hoofdstad van niet alleen Nederland, maar ook van Europa. Amsterdam heeft meer dan honderd voorzieningen zoals café, discotheken, winkels en organisaties die zich speciaal op homoseksuele mannen en vrouwen richten!

De COC, het homomonument, de Gaypride sinds 1996, de Gaygames in 1998 en het eerste homohuwelijk ter wereld waren en zijn in Amsterdam.

Gays hoeven in Amsterdam niet speciaal te zoeken naar gay-Friendly accommodaties of met regenboogvlaggen, alle hotels, restaurants, bars en kroegen zijn ruimdenkend en oprecht tolerant.

GAYBARS IN AMSTERDAM

Hou je van dansen, cocktails drinken of ongedwongen een avondje in de kroeg doorbrengen, de Gayscene in Amsterdam kent zijn weerga niet.

Er zijn een aantal plaatsen in Amsterdam waar de meeste roze bars, cafés en winkels zijn gevestigd: Amstel, Regulierdwarsstraat, Kerkstraat, Warmoesstraat en Zeedijk.

AMSTEL

De traditionele gayscene bevindt zich rond de Amstel bij het Rembrandtplein en de Halvemaansteeg. Tussen muntplein en de Amstelstraat zijn talloze bruine cafés die traditioneel Nederlandse muziek draaien met geweldige meezingers. Hier kan je je heerlijk uitleven tijdens deze kleurrijke feesten.

REGULIERDWARSSTRAAT

Dit is de belangrijkste straat voor gays als je van eten, drinken en feesten houdt. Dit is dé roze straat van Amsterdam met trendy bars en clubs, de leukste straat om uit te gaan.

KERKSTRAAT

Deze straat is relatief nieuw in de gayscene. Het is de langste straat in Amsterdam en loopt van de Leidsegracht tot de Magere brug over de Amstel. Rondom de Leidsestraat liggen de meeste LGBT-bars, clubs en hotels.

WARMOESSTRAAT

Om de hoek bij de Zeedijk ligt de Warmoesstraat, het centrale gedeelte voor de fetisj- en leerscene. Een unieke ervaring met rubber-, leer- en fetisjkledingwinkels. Ook zijn er veel sauna’s, kroegen en clubs die graag door de LGBT-ers worden bezocht.

ZEEDIJK

Zeedijk is ook een van de populairste trekpleisters dankzij de vele LGBT-vriendelijke bars en restaurants. Hier opende in 1927 de eerste homo- en lesbobar van Nederland: Café ’t Mandje. En nog steeds is dit café een populair ontmoetingspunt voor gays.

HOMO MONUMENT

Bij het homomonument ligt ook het officiële informatiepunt van Amsterdam voor homo’s en lesbo’s uit binnen- en buitenland, Pink Point. Vrijwilligers kunnen je alles vertellen over de LGBT-scene in Amsterdam, over de bars, feesten, restaurants en meer.

 

 

Gayaway heet je van harte welkom in ons eigen Amsterdam!

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station

AMSTERDAM
Verken Amsterdam te voet, met de tram of op de fiets! Vanuit het DoubleTree by Hilton Amsterdam Cent Meer info

Helaas zijn er geen cruise aanbiedingen op deze locatie op het moment.